Включете рустикалната тенденция в декора на вашия дом

Включете рустикалната тенденция в декора на вашия домЖилището в рустикален стил олицетворява обикновения, селски начин на живот и любовта към откритите пространства и природата. Характерни за този стил са грубо зидани камини, несъвършени мебели, изработени на ръка, както и любов към естествените материали. Декорът на провинциалния стил е преди всичко еклектична комбинация от добре използвани и обичани елементи, етнически текстури и изобилие от функционален, непретенциозен стил. Култивирането на собствения ви дом във външен вид, напомнящ ферма във вашия дом е лесно, дори и да живеете в града.

 

Включете естествени текстури

Що се отнася до текстурата, най-добре е да помислите за естествени материали. Изберете дърво и плетена ракита и съчетайте с тактилни по природа тъкани. Цветни килими, декоративни възглавнички и одеяла ще добавят чувство на топлина и привлекателно усещане към вашето пространство за отдих. Тези различни текстури ще създадат уютна и гостоприемна атмосфера, която е традиционно, но не и старомодна.

 

Използвайте изкуството на наслояването

За спалните наслояването е ключово. Съчетайте плетени одеяла и текстурирани възглавници с тъкани аксесоари. Приглушената цветова схема от нежно бежово и бяло, съчетана със сиви и зелени тонове, е от съществено значение за този външен вид. Изчистена и изискана, това е интериорна схема, която никога няма да излезе от мода. Изборът на мебели за сядане, тапицирани с тактилна по природа тъкан като кожа или памучно кадифе с етно мотиви, ще добавят усещане за разкош и богатство. Комбинирайте ги с  разтегателна маса с рустикален дизайн за оригинален облик.

 

Не претрупвайте излишно декора

Използвайте различни опции за осветление и декорация със снимки, книги и списания, за да направите си банята нещо много повече от хигиенно-санитарно пространство. От кошници с морска трева до кошчета за пране от ратан, добавянето на аксесоари, е лесен и стилен начин за включване на естествени тонове и текстури в дома. Тапициран стол с пухкав килим от кожа, лен или вълна ще подчертаят селския характер на банята. Придържайте се към неутрална цветова палитра и добавете малко цвят с декоративни аксесоари като растения и вази. Не усложнявайте и не претрупвайте излишно интериорната схема.

 

Добавете модерно докосване

Само защото този външен вид е изминал теста на времето, не означава, че не може да включите модерен акорд от двадесет и първи век във вашия интериор. Стените, боядисани в по-тъмни тонове ще осигурят модерен въздух, а индустриалните детайли прекрасно контрастират с природните материали. Що се отнася до полагането на масата, двуцветните прибори за хранене и дървените пръстени за салфетки са идеални за придаване на уникален вид на вашата маса. Изберете трапезна маса и столове от материал по ваше желание и я украсете с покривка, тишлайфер и салфетки за хранене. Накрая добавете декоративни възглавнички с допълващ модел, като внимавате всичко в дневната да изглежда балансирано.

 

Mix & Match

Нека вашето жизнено пространство се откроява със свой селски чар, като го поддържате елегантно и сдържано. Красотата на селския декор за дома е, че няма нужда да се съчетава всичко. Тук няма старо и ново, така че комбинирайте старите си любими елементи със специално подбрани нови, за да постигнете естествен и хармоничен външен вид, който изглежда така сякаш е естествено създаден с течение на времето. Несъвършените и грубо изработени основи за маса и крачета на столовете допълват добре тези интериори. Можете да зонирате пространството с несъответстващи модели диван, трапезен стол или кресло, за да направите мястото за отдих мултифункционално. Маса със специален плот от дърво или мрамор и метална основа може да се сдвои с трапезни столове с метални крака.

Животът в провинцията тече сякаш малко по-бавно и спокойно, така че защо да не пренесете рустикалната тенденция във вашия дом? Този външен вид е всичко друго, но не и скучен, така че бъдете креативни с декорацията си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *