Гигантска хлебарка – има ли начин да убиете сами

Akron, Ohio, USA --- Large cockroach sculpture on building --- Image by © Owaki/Kulla/Corbis

Откриването на хлебарка, дори мъничка, може да е достатъчно, за да развали деня ви. Какво да кажем за толкова голяма, че да хвърля сянка? Толкова голяма, че някой от семейството ви започва да крещи при вида й?

Лошата новина?

Проблемът не е толкова в размера на хлебарките, колкото това, което правят.

Те се мотаят в мръсотия, ходят по канализацията и на места, където не пада слънчева светлина, нито има проветрив въздух. И, когато посетят дома ви, донасят редица микроби и алергени, които могат да разболеят домакинството ви. Ако решат, че харесват вашето пространство, те ще се настанят и ще ви бъдат трайни съквартиранти. След това започват да се размножават и нещата излизат извън контрол. Понякога всичко се случва, много по-бързо, отколкото можете да си представите.

Добрата новина?

Можете да убиете повечето хлебарки – дори гигантска, по-бързо и по-лесно, отколкото си мислите. Това може да стане с наемането на услуги от професионалисти за пръскане срещу хлебарки.

Другият начин е да се подсигурите с продукти, които да са ви под ръка за такива моменти.

Готови ли сте да се сбогувате с гигантските хлебарки?

Да започваме!

Какво точно представлява гигантската хлебарка?

Американски хлебарка, със своето червеникавокафяво тяло и кремаво покритие зад главата си, има отличителен външен вид, дори надхвърля размера на събратята си.

Съществуват и други големи видове хлебарки: ориенталските хлебарки, опушените хлебарки, дървесните хлебарки, пенсилвански и австралийски хлебарки.

На тяло, някои достигат до 5 см и имат антени, равни на дължината на тялото. Американският хлебарка е масивна, понякога незабравима за хората, които са я видели за първи път.

И има още нещо, което трябва да знаете за тази чудовищна по размери хлебарка: дългите й кафяви крила не са само за външен вид. Те работят.

Това означава, че гигантската летяща хлебарка не е просто някакъв странен и отвратителен интернет мем. Тя, честно е нещо добро.

В много от случаите хлебарките се настаняват в човешките жилища, в търсене на храна, вода и безопасно място за размножаване и носене на своите яйца.

След като влязат вътре, те ще се насочат към няколко любими места, където ще ядат, пият и ще се чифтосват – обикновено през нощта или оставени на тъмно. След това от време на време (и за ваш ужас) те ще се появяват на места, които всъщност можете да ги видите.

Точно тогава, повечето хора се опитват да ги смачкат, да напръскат с отрова или да ги задушат с нещо, което изглежда потенциално смъртоносно или най-малкото удобно. Уви, без резултат и капчица късмет.

Съществуват по-добри начини. Кои са те, научете сега:

Домакински продукти, могат да убият в някои случаи гигантски хлебарки.

За целта могат да се ползват препарати със силно съдържание на хлор, дезинфектанти и подобни. Съществуват и много бабини рецепти за борба с хлебарките, но ефективността им не е гарантирана.

Истината е, че дори да се справите с гигантска хлебарка, истинският проблем се крие в чакането и това, че не се знае, колко много яйца от хлебарки има зад стените на жилището ви.

Е, ако се интересувате от трайно избавяне от хлебарките, при това завинаги, опитайте да се доверите на професионален екип за борба с вредителите.

На пазара се предлагат много продукти за убиване на хлебарки. Някои от тях са:

Капани, за улавяне на някои хлебарки;

Примамка за хлебарка и инсектициден прах, за да преборите колонията;

Солиден план за превенция, който да ги отстрани завинаги.

Не по-малко важна е и самата санитария по премахване на източниците на храна.

Изключване, за да не се допускат.

Заключение

Нека си го кажем. Преминаването на сантиметри, боси по пети до гигантска хлебарка може да предизвика специален вид ужас. В миналото хората може би са губели подобна битка, но днес е повече от лесно да я спечелите с Превента ДДДД ЕООД

Въоръжени с няколко прости оръжия, може да разрешите, дори проблем с гигантски хлебарки. След като имате план за движение, уверете се, че е въпросът е решен завинаги.

Късмет!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *