Мода

Гръцки стил в дрехите

Гръцки стил в дрехите се изразява в красота, чувственост, елегантност, лекота – това са основните характеристики на дрехите в гръцки стил. Днес гръцкият стил е невероятно популярен и обичан от повечето дизайнери, може би никаква колекция не може да се направи без неговите елементи.

Облечете дрехи в гръцки стил

Отличителна черта на моделите облекла в гръцки стил са гладките линии и перфектното изрязване. В облеклото древните гърци бяха минималисти и оценяваха простотата и хармонията на линиите. Женската рокля представлявала парче плат, обвързано около тялото и закопчано. Въпреки това, великолепна каскада от драперии, която пада надолу, образува елегантен силует. Ето още една модна дреха за всеки ден: https://fashioncolors.bg/online-moda/damska-moda/шушляковите-якета-перфектни-за-есент.
Дълга гръцка рокля с надути талия и свободни гънки е популярна и днес. Тази рокля прави талията тънка и визуално издърпва силуета.

Характеристиката на роклите в гръцки стил също са свързвани с асиметрична рязане, което позволява оголване на рамото. Това придава повече сексапил и чар на тоалета. Също така са много ефективни леките рокли с кръстосана драперия на гърдите.

Гръцкият стил на рокли е базиран на светли цветове, най-често срещани са цветовете като бяло, бежово, синьо. В древни времена дрехи от този цвят могат да се носят само от аристократични семейства. Оцветяването трябва да е задължително монофонично, като светло, бродерия по ръба или декорация. Можете да вържете колан под гърдите си, да поставите аксесоари: широки гривни на китките и предмишниците, златни бижута на гърдите.

Туника в гръцки стил
За тези, които предпочитат роклята с панталони, трябва да обърнат внимание на туниките в гръцки стил. Тази дреха може да се носи с дънки, капризи, гамаши. Това изображение е подходящо както на среща с приятели, така и за работа.
Облекло в гръцки стил е подходящо, както за млади момичета, така и за по-големи жени. Гръцките рокли се ценят не само от слаби, но и от пълни дами. Тези модели позволяват свобода в движенията и карат тялото да усеща елегантност и непринуденост.

Коментарите са изключени за Гръцки стил в дрехите