Елегантни и съвременни римски щори


За разлика от съвременните видове щори, римските са се появили много отдавна. Идеята за тях се поражда с цел да се запази жилището от прах и мръсотия, навлизащи от улицата, още по време на Римската империя, откъдето носят и името си. Поставянето на мокри кърпи спира праха и в стаята е чисто и проветриво, защитено от слънчевите лъчи. Така се появила идеята за римските щори.

Това са елегантни и модерни изделия, които висят изпънати, когато са спуснати и надиплени във вдигнато положение. Използват се като се управляват с няколко шнура. Има възможност да се изработят по зададен размер. Направени са от различни тъкани в правоъгълна форма.
Римските щори са идеално решение за всеки дом. С тях се осигурява красива декорация на прозорците, която лесно се контролира при отваряне и затваряне. Лидерството си държат на своята изящност и функционалност.

Те меко разсейват дневната светлина, която като преминава през тъканта получава различен цвят. При вдигане и спускане те могат да бъдат установени на всяко желано ниво. Могат да се ползват за всяка стая – спалня, детска стая, кухня, както и за всеки друг прозорец в дома. Характерно за тях е, че може и да се изработят саморъчно.

Римските щори се избират от каква тъкан и в какъв цвят да бъдат, така че да се впишат в интериора на помещението. Към обикновените тъкани за тези завеси в последните години се добавиха нови като тъкани с метална нишка, тафта, както и тъкани от влакна с листа и цветя. След като направите избора на тъканта, следва да се замислите и за самия дизйн, защото има различни дизайнерски решения. Понякога към гладкото платно се добавят различни декоративни детайли, което прави щората разкошна.

Практически римски щори могат да се поставят във всяко помещение, на всеки вид прозорци и на места, където е трудно да се поставят други видове конструкции. Те изглеждат възхитително във всеки интериор, съчетават се с декоративните елементи на обстановката, а благодарение на лесното им регулиране може да се определи желания светлинен поток.

Нагледно може да се уверите в елегантността на римските щори като разгледате различните онлайн предложения в интернет. Успех в избора!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *