Заем за земя

В днешно време много хора все по-често избират заем за земя с цел построяване на сграда по техен избор или просто за вилно място. Повечето хора, които избират такъв вид заем за земя са млади с деца и готови да инвестират в нещо, което ще ги накара да се чувстват спокойно. Кризата с пандемията засили все повече тези желания сред младите семейства. Банките отчитат голям скок на заеми, не за апартаменти, а за земя. В тази статия ще ви дадем малко информация за нужните документи при тази сделка. Бъдете информирани за това важно решение, което сте взели. Бъдете подготвени! И така за да може банката да кредитира покупката и / или да вземе този парцел като обезпечение в бъдеще, при кредитиране на друга сделка трябва да следвате няколко прости правила. Заглавните документи за сайта трябва да бъдат възможно най-опростени. Присъствието на непълнолетни сред собствениците е нежелателно. В крайна сметка за присъствието на няколко собственици за сделката за покупко-продажба и последващата ипотека е необходимо съгласието на всички тях и документът трябва да бъде нотариално заверен.

 

Когато се занимавате със земя, трябва да се знае, че в този случай трябва да са налице следните документи:

  • документ за собственост (държавен акт за собственост върху поземлен имот)
  • експертно мнение за паричната стойност на поземления имот
  • удостоверение за наличие на ограничения за ползването на земята.

 

Възможно е да се намалят разходите за заем, ако:

Осигурете заеми за земя с ликвидни обезпечения. В този случай банката ще може да намали лихвата по кредита.

Извършване на всички необходими мерки в подготовка за издаване на заем за земя от служители на самата банка, без да се включват трети страни.

Намалете разходите за нотариални услуги. Малко хора знаят, че за удостоверяване на договор за ипотека нотариусът може да начисли 0,01% от стойността на оценката за своите услуги, а не 0,1%, както при залог.

Източник: https://jet-credit.com/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *