Изчистване на кредитна история

Всяко неплащане в срок или последователното забавяне на плащането на кредитни вноски е равносилно на поемането на риск от включване в списъка на ЦКР. По този начин няма да можете да получите нов банков заем (но имате възможност да получите небанков заем), а кредитната ви история ще бъде отрицателна (което ще доведе до изключване от списъка на тези, които могат да се възползват от заем от банкова институция, независимо от желаната сума). Освен това, когато се нуждаете от заем,  изберете тези финансови институции, които ви предлагат условия за удължаване на кредита в случай на неизплащане навреме. Изберете кредитна компания, отпускаща заеми, които не надвишават финансовите ви възможности, дори ако нуждите ви са много по-високи!

 

Научете се да се грижите за финансовото си състояние, да спестявате и да избирате решението за излизане от проблемната ситуация чрез кредитиране само, ако не можете да изберете друга опция. Помнете, че всяка грешка от финансово естество, може да ви постави в списъците на лошите платци на ЦКР, да получите забрана за вземане на нов заем от всички банки и да получите отрицателна кредитна история. Това ще се отрази на финансовото ви състояние, дори след като сте били изтрити от архивите на Регистъра. Ето защо изборът на заем, който лесно може да се изплати, е идеалното решение за всеки, който има финансови нужди!

 

За да предотвратите тази неприятна ситуация, която може да ви постави пред финансови предизвикателства, които са много трудни за решаване, се научете винаги да вземате пари на заем отговорно. Ако имате нужда да проверите данните за вас в Регистъра, контактът е много лесен и се осъществява на място, по имейл или с писмо, потвърждаващо получаването. Освен това винаги можете да получите заеми, дори и да сте в черния списък за ненадеждни платци, защото кредитните компании отпускат пари на всички, които се нуждаят.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *