Какви алуминиеви джанти да се изберат


Да се оценят редица показатели за алуминиеви джанти е от определящо значение за подходящия избор. Само посочените в техническата характеристика на автомобила размери са важни за сигурността при движение.

Диаметър на джантата – размера на пръстена на продукта, трябва да бъде равен на вътрешния диаметър на гумата. Ширина на джантата е размерът между вътрешните ръбове на страничните ръбове. Ако този параметър не отговаря, рискът от извънредна ситуация е висок. Да се обърне внимание на диаметър на монтажния отвор. Този параметър зависи от броя на монтажните отвори и разстоянието между тях. Издатините са проектирани да направят най-надеждната фиксация на гумата.Трябва да се обърне внимание и на разстоянието между равнината на фиксиране и вътрешната повърхност на колелото.

Въз основа на тези параметри можете да изберете алуминиеви джанти, които най-добре отговарят на вашия автомобил и няма да причинят износване на шасито или аварийна ситуация. Стойностите на почти всички тези параметри могат да бъдат намерени в маркировката. Трябва да определите как продуктът се вписва в този модел въз основа на горните параметри. Помислете на какво трябва да се обърнете внимание по време на покупката.

Преди всичко идеалния вариант е джантата, направена за вашия автомобил. В противен случай се налага да търсите нещо, което максимално се доближава по размер и характеристики до изискванията за вашата джанта. За правилния избор на подходящи алуминиеви джанти са важни и условията, при които основно ще се използва автомобила.

За експлоатация в гориста местност или пресечен терен са нужни много надеждни продукти, отколкото при използване на автомобила в градски условия. Обърнете внимание и на материала, от който са направени, защото всеки метал има своите предимства и недостатъци. Решете кой ще е най-добър за вас.

При избор на покупката се уверете, че тя е със сертификат. Външният вид и форма не касаят само дизайна на автомобила, но и трудността при измиване на машината. Избирайте качествени алуминиеви джанти, а не търсете ниска цена.

Правилният избор е гаранция както за продължителното им ползване, така и за безопасността по пътя. Четете маркировката, решете какви параметри на алуминиевите джанти са нужни за вашия автомобил и не търсете най-ниската цена. Всичко това гарантира безопасността на вашия автомобил при движение по пътищата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *