Какво съдържат най-ефективните хранителни добавки за изгаряне на мазнини?

Какво съдържат най-ефективните хранителни добавки за изгаряне на мазниниОнлайн магазин MaxSlimming е фокусирал своята дейност върху предлагането на професионални и билкови добавки за отслабване. Изгарянето на телесни мазнини е свойство на болшинството продукти в каталога на специализирания сайт. Тук ще поговорим за билковите суплементи, и по-конкретно кое в състава им ги прави наистина ефективни.

Хапчетата, напитките и прахчетата, предназначени за понижаване на телесната маса, са продуктът, който предизвиква най-много противоречиви мнения сред специалистите. Сред добавките за отслабване обаче, се отличават някои продукти, които могат да ускорят метаболизма и да намаляват процента на усвояемите мазнини. Кои са те? Предстои да разберем.

Кофеин

Кофеинът е едно от най-ефективните средства за изгаряне на мастните натрупвания, намиращи се в повечето добавки за отслабване. Основните природни източници на това вещество са кафе, зелен чай и какаови зърна. Високата популярност на кофеина се дължи на факта, че това вещество е в състояние да ускори метаболитните процеси и превръщането на мазнините в енергия.

Според данни от изследвания, употребата на кофеинови продукти може да ускори метаболизма с 16 процента за 1-2 часа. Учените също са установили, че веществото позволява по-ефективно използване на мазнините като енергиен източник. В същото време максималният ефект от приема на кофеин се наблюдава при хора с по-нисък телесен коефициент, а не при лица, страдащи от затлъстяване.

Учените са открили също, че редовната консумация на кофеинови таблетки и напитки може да доведе до резистентност към въпросното вещество, затова приемът трябва да се редува с поне двуседмични паузи. Кофеинът,освен че ще намали процента на мастната тъкан в тялото, може да има и редица положителни ефекти върху основните системи на организма.

Екстракт от Зелен чай

Екстрактът от зелен чай е специална форма на едноименната напитка с висока концентрация на хранителни вещества. Съдържа два основни елемента за изгаряне на мазнини – кофеин и галатен полифенол епигалокатехин (EGCG). Важно е да се отбележи, че и двата горни компонента на екстракта успешно се допълват взаимно и засилват процеса на изгаряне на мазнините, за да осигурят топлина на човешкото тяло.

Този процес е известен още като термогенеза. Анализ от 6 различни експеримента показа, че екстрактът от зеленото растение позволява мазнините да се изгарят с 16 процента по-ефективно от плацебо добавките. Установено е, че зеленият чай в концентрирана форма допринася за изгаряне на 65 калории дневно повече от кофеиновите добавки.

Разтворими влакна

Използваните от човека влакнини са разделени на два вида – неразтворими и разтворими. Последният вид фибри, когато попадне в стомаха, абсорбира голямо количество вода и образува гелообразна маса, като по този начин намалява нивото на апетит. Това свойство на разтворимите влакна позволява да се топят тлъстините по тялото по-ефективно.

Разтворимите влакна също са в състояние да повишат нивото на хормоните, отговорни за ситостта, и да понижат нивото на грелин, който е отговорен за чувството на глад. В допълнение към всичко гореизброено, фибрите могат да забавят преминаването на хранителни вещества през червата, което намалява скоростта на храносмилателния процес и усвояването на хранителни вещества.

Важно е да се отбележи, че разтворимите влакнини ускоряват липолизата, като намаляват количеството калории, консумирани от хората. При едно от проучванията е установено, че хората, които редовно консумират разтворими фибри, консумират по-малко калории, което гарантира най-ефективната загуба на тегло.

Въпреки факта, че необходимото количество фибри за ефективно изгаряне на мазнини може да бъде получено от натурални продукти, много хора предпочитат да използват хранителни добавки поради тяхното удобство. Сред най-ефективните добавки с разтворими фибри са тези, съдържащи люспи на псилиум и глюкоманан.

В каталога на MaxSlimming ще намерите билкови суплементи, съдържащи изброените в материала вещества.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *