Услуги

Какво трябва да знаят наемателите на офис сграда, складова или търговска площ

Съществуват известни топ съвети за това как да преодолеете стреса при наемане на стая.
Под наем нов офис, склад или търговски площи. Всичко това винаги е свързано със стреса за компанията и, преди да се преместите в стаята на мечтите, трябва да минете през няколко „кръга на Ада“ под формата на договори за подписване на лизинговия договор, ремонт, преместване, и така нататък. Всичко това изисква щипка професионални умения и значителни разходи.

За да избегнете непредвидени разходи и неприятни изненади, ви съветваме да обърнете внимание на следните нюанси на пазара за отдаване под наем на недвижими имоти.

Наемни цени
Наемът за ползване на помещенията се начислява от момента на прехвърлянето на помещенията в документа за прехвърляне или от датата, посочена в договора. Процедурата, сроковете за плащане на наем трябва да бъдат посочени в договора за наем. Наемите могат да се задават под формата на твърди плащания, може да се изчисляват като процент, получен от използването на приходите от наематели и пространства, извършване на услуги или задължения.

Много често наемането, както и плащанията за оперативни услуги, паркирането са посочени без ДДС.
При наем на помещения в офис сграда, без довършителни работи, страните могат да се договорят за ползите да плащат наем за периода на ремонта и размера на обезщетение от собственика на помещението.

Недвижимо имущество
Наемната собственост трябва да бъде описана в договора по такъв начин, че да е ясна. В договора за отдаване под наем на помещения в сграда е препоръчително да се приложи план на част от етажа на тази сграда, където са подчертани границите на помещенията.

Оперативни плащания
Необходимо е да се уточни списъкът на предоставяните услуги. Обикновено се състои от почистване на общите части, поддръжка на инженерни системи, сигурност, и така нататък. Всички тези разходи възлизат на наемателя като месечен или годишен разход. Те са част от разходите за експлоатация на сградата.

Източник: https://glasove.com/