Как да организираме извозване на стари мебели

Как да организираме извозване на стари мебели София 2Смяната на кухненски блок или покупката на нов диван, който да замени стария е стъпка към по-добър и по-комфортен живот. Така е, но когато купувате ново обзавеждане се появява въпросът къде да поставите старите мебели.

Услуги за извозване на стари мебели

Най-често жителите на големия град се сблъскват с проблеми от този сорт. Стари мебели не могат да бъдат изхвърлени на обичайните сметища, защото таксите и глобите са много големи. Да се оставят остарелите гардероби и тоалетка на мястото на контейнера до кошчетата за битови отпадъци не е добра идея, защото може да струва много скъпо.

Тук се явяват услугите на фирми по извозване на стари мебели

Това са фирми с хамали, които пристигат на място, разглобяват, демонтират, ако се налага, товарят на собствен транспорт и извозват на указаните за целта места. Често тези фирми работят със сключени договори към дадената община и имат право да изнасят такъв вид боклук на сметищата. Разбира се това и за тях става, чрез годишен абонамент на такси, но крайния потребител не трябва да води грижа за тези неща.

Ако се натрупат много мебели, собственикът или управляващата компания разпорежда извозването на обемисти отпадъци. Друга възможност е да се намери специален контейнер с голям обем в близост за изхвърляне на битови уреди и отпадъци от мебели.

Методи за рециклиране на отпадъчни материали

Според степента на опасност отпадъците се разделят на 4 класа. Мебелните предмети принадлежат към група 4, която включва вещества, които са с малка опасност за околната среда. Заедно с останките от мебелни продукти, тази група включва строителни отпадъци, отпадъчна хартия, парцали, остатъци от храна.

В резултат на съхранението и разлагането на боклука от 4 опасни групи околната среда страда значително по-малко, отколкото при изхвърлянето на отпадъци от други групи. Останките от шкафове и маси обаче могат да се използват като рециклируеми материали.

Извозване на стари мебели за отпадъци:

Извозването на сметището – най-често това се случва с остарели и ненужни интериорни предмети.

Рециклиране, благодарение, на което част от боклука получава „втори живот“.

Повече за рециклирането

Депата за депониране на отпадъци заемат огромни площи и представляват реална заплаха за околната среда. Със сигурност сте попадали на снимки на безкрайни пространства, осеяни със стари неща, които са загубили своята привлекателност. Уви, това е най-евтиният начин за решаване на проблема с боклука в големите градове.

Изпращането на отпадъци до депата за изгаряне е икономичен вариант, но силно токсичен метод за решаване на проблема:

по време на изгарянето на влакнести и ПДЧ частици се отделят вредни емисии в атмосферата. Такива са феноли, формалдехиди и смоли, които влияят отрицателно върху здравето и генетиката на живите организми;

изгарянето на боклука произвежда опасни димни газове, които са неуловими за съвременните системи за почистване;

радиусът на разпространение на вредните диоксини по време на експлоатацията на инсталацията за изгаряне е 25 км.

Рециклирането е най-желаният вариант за изхвърляне на стари мебели. Извършва се на няколко етапа:

обзавеждането се разглобява на съставните им части. Крепежни елементи, ПДЧ, фитинги, декоративни елементи, стъкло и пластмаса са разделени;

сортираните материали се изпращат отделно за обработка;

всичко, което не подлежи на рециклиране се изгаря или изхвърля по друг начин.

Повече за информация относно услугата по извозване на стари мебели търсете на kostovi.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *