Как да поддържате Фейсбук страниците си?

Ако до момента не сте си направили Фейсбук страници, а използвате собствения си профил, време е да промените нещата.

Направете страница, която да промотира вашите продукти. Като начало изберете подходящо име за новата страница. Може да съвпада с бранда ви. Така потребителите ще могат лесно да запомнят името и да ви откриват безпроблемно и извън социалната мрежа.

Не омаловажавайте избора на ефектна профилна снимка. Добре е тя да си пасне добре със заглавната снимка. Бъдете сигурни, че веднага ще получите множество харесвания.

За да продължите да поддържате интереса на хората, които са ви харесали в началото, старайте се да създавате и да поствате качествено съдържание.

Друга важна стъпка е да решите кои от публикациите е добре да се вградят в постовете. Когато правите това, е добре да направите акцент върху факта, че това е пост от вашата страница. Така потребителите ще бъдат убедени да кликнат върху вграденото и ще влязат в страницата ви.

Изключително атрактивно за потребителите е честото организиране на някакви атрактивни игри и конкурси. Наградите ще ви доведат още редица доволни клиенти.

Както вече казахме, поддръжката на Фейсбук страница трябва да бъде редовна. Това, обаче, не означава, че трябва да досаждаме на феновете си с едно и също съдържание. То задължително трябва да е забавно и разнообразно и да не бъде единствено за вашия сайт. Специалистите препоръчват да качвате и някои публикации от релевантни сайтове.

Важно е да публикувате съдържание, което би било интересно за вашите фенове. Не пропускайте да публикувате и поздравления за именни дни. Това съдържание е доста добре приемано.

Винаги се придържайте към идеята, че вашата Фейсбук страничка е лицето на вашия бизнес в социалната мрежа.. Трябва да направите всичко възможно да  спечелите доверието на потребителите като регулярно отговаряте на запитванията и съобщенията на феновете.

Използвайте ефективно социалната мрежа, за популяризиране на вашия бизнес и за спечелване на допълнителни фенове и клиенти.

За статията се погрижиха Роско и Марийка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *