Как да съчетаете риза към мъжки костюм

Как да съчетаете риза към мъжки костюмЖеланието на мъжа да изглежда стилно и спретнато, да подбира правилно различни елементи на облеклото е ключът към успешното създаване на индивидуален образ.

Това е особено важно, когато става въпрос за основен мъжки гардероб, който се счита и за основа на стила. Когато отивате в магазина, често възникват трудности, свързани със съвместимостта на определени неща. Например мъжете се интересуват от въпроса, как да изберат риза за костюм. Самата формулировка на въпроса не звучи напълно правилно. Факт е, че те купуват риза за класически мъжки костюм, а не самостоятелно риза.

Основната разлика е, че ризата има по-широк спектър на приложение и се носи като напълно независима единица за различни видове дрехи – дънки, пуловери, сака и т.н. При избора на мъжки костюм, особено класическия вариант, трябва да се осигури риза, която включва специални параметри на шиене. Последните са, например плат, дължина, яка, без джоб, което позволява на мъжа да се чувства комфортно и да спазва правилата за дрескода.

Цвят

Едноцветните, класическите ивици, традиционните шарки или модерните текстури на костюмите трябва да съответстват максимално на ризата. Желателно е дизайнът да съвпада, но в никакъв случай шарката на ризата да не е по-голяма. Това е допустимо само в случай на равенство. За предпазна мярка е по-добре напълно да забравите за шарките в моделите.

Материя

Материалът, от който е направена ризата под мъжкия костюм, със сигурност трябва да е с високо качество. За разлика от обикновените ризи за ежедневен стил, където често се използват синтетика и трикотаж, при мъжки костюми най-добрият избор е естественият 100% памук . Понякога производителите добавят специални изкуствени примеси (в малки количества), за да създадат по-гладка и мека структура на ризата.

Размер на костюм и риза

Особено внимание трябва да се обърне на размера на ризата. Стандартните класически ризи за мъжки костюми не са с джобове на гърдите, имат висока, твърда яка и достатъчна дължина в долната част. Яката трябва да приляга умерено към врата, тоест, да позволява да регулирате разстоянието до няколко сантиметра. Не повече.

Марки

Много често производителите на качествени костюми за мъже предлагат риза с подобна марка. Изборът на риза е много по-лесен, но изобщо не е необходимо да се прави. Цените на известни марки мъжки ризи достигат 300-400 евро и повече.

Следвайте елементарните препоръки, споменати по-горе и тогава ще улесни значително избора на риза за мъжки костюм. Експериментирайте, търсете цвета, помнете качеството, купете няколко ризи за един костюм наведнъж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *