Как можем да си направим кинетичен пясък у дома?

Как можем да си направим кинетичен пясък у домаКинетичният пясък не е нито мокър, нито сух. С него лесно можете да направите различни фигурки и дори цели композиции. Още по-лесно можете да ги развалите и да направите нещо друго.
Повечето рецепти за кинетичен пясък включват препарат за миене и някакъв свързващ агент – като царевично нишесте. Към него можете да добавите брокат или други светещи елементи, за да стане още по-интересен. Съветваме ви, да го изпечете на ниска температура за няколко часа, преди да го изсушите. А ето и какви видове можете да си направите:

Цветен кинетичен пясък

Тази рецепта е абсолютно безвредна за децата. Смесвате царевично нишесте, пясък и сапун за ръце. За да го направите цветен, можете да добавите каквато искате боя за храна. Ако искате да направите дъга, то ще се нуждаете от голямо количество бял пясък, за да може цветът да изпъкне. Кинетичният пясък е чудесен да научите децата да смесват цветовете. Можете да започнете като направите показно, а след това да ги оставите да се развихрят.

Кинетичен пясък с течно нишесте

Можете да го направите, като към основните съставки прибавите и течното нишесте. За да премахнете влагата от него, можете да изпечете пясъкът на 120 градуса до 2-3 часа. Ако сместа в началото е твърда, можете да добавите още малко нишесте и да разбъркате. Накрая отново добавете малко лепило и разбъркайте.

 

С пяна за бръснене

Тук се нуждаете само от 3 чаши пясък и 1 кутия пяна за бръснене. Изцедете крема за бръснене и добавете пясъка. Омесете го с ръце и в процеса ще видите как пясъкът поема пяната. След като получите желаната консистенция, ще можете да направите различни замъци или пък други неща. Също така, ако не е с желаната твърдост, просто добавете още пясък или пък пяна и продължете, докато не постигнете това, което искате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *