Модерният диван в нашия дом – едно решение с много функции

модерен диванМодерният диван играе огромна роля в интериора на нашия дом, защото именно той ни осигурява нужното ниво на комфорт и влияе също така значително на облика на цялото помещение, в което позициониран.

Функциите на дивана са много и най-различни. Затова и качествата, на които трябва да отговаря, също не са малко. Нека се спрем на някои от най-големите предимства на модерния диван, по отношение на функционалността.

 

Диванът като важна част от организацията на пространството

 

С помощта на един модерен диван, подбран внимателно като размер, форма, цвят и текстура на облицовката, ще свършите страхотна работа по отношение организацията на пространството. Така например, ако вече интериорът ви е омръзнал и желаете промяна, може просто да размените местата на мебелите и да получите един съвсем различен облик на стаята. Обикновено всекидневната или хола са тази част от дома, която е най-просторна. Това означава, че бихте могли да варирате с обособяването на различните кътчета – например кът за забавления, кът за почивка, кът за четене и така нататък.

 

Обособяване на кът за четене

 

Най-добре би било, ако този кът е разположен в близост до прозореца, за да може да се използва дневната светлина. В такъв случай имате опция да „оградите“ зоната с помощта на гърба на дивана, който ще бъде поставен в такава позиция, че сядайки на него хората да гледат точно в обратна на кътчето за четене посока. По подобен начин бихте могли да варирате и да създавате различни функционални зони в помещението.

 

Модерният диван с функция сън

 

Многофункционалните мебели днес са много популярни. Кризата за пространство наложи създаването на различни видове мебели, които изпълняват едновременно няколко функции. Диванът с опция сън е точно един от тях. Става дума за разтегателни дивани, които могат с няколко движения да бъдат превърнати в удобно за спане легло.
Те са изключително практично решение, защото в сгънато положение не заемат никакво място, а същевременно елиминират нуждата от спално помещение, когато жилището е твърде малко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *