220Банята е мястото, където сте насаме с вашите мисли и емоции, можете да вземете топъл душ, да полежите във ваната, за да релаксирате и да отмиете от себе си прахта на града, заедно с умората от тежкия работен ден. Поради това е важно да се мисли за всеки детайл при ремонта на банята. Сега ще ви запозная с въпросите, с които ще се сблъсквате при започването на ремонт в банята.
Започнете ремонта с подготовкта на първите материали. С рулетка измерете дължината, ширината и височината на банята, сметнете площта на стаята и решете с какво ще бъдат покрити пода и стените. По време на ремонта не само се слагат плочките по стените и пода, а също така се поставя водонепроницаем латекс на тавана или се добавя към това и окачен таван от гипсокартон. От значение е също така и смяната на мивката, тоалетната и ваната, поставянето на нови смесители и избора на подходящите аксесоари. След това, трябва да изберем цвят на новата баня, уредите за осветление, и огледалото и неговото местоположение.
Сега идва мръсната част – необходимо е да се махнат старите плочки, а това е доста прашна и мръсна работа. Ако стените са боядисани, е необходимо да се премахне боята напълно – с разтворители или по механичен начин. Чистите вече стени трябва да се грундират. Естествено, погрижете се и за окабеляването. След това оформете вертикала и хоризонтала, с помощта на отвес или нивелир.
Следва да се направи подмяна на канализацията, ВиК и щранговете. Няма нужда да пестите пари за това, защото старите тръби може по-късно да напомнят за себе си в най-неподходящият момент. Вече можем внесем в банята някакъв ред, т.е. извършване на неща като облицовки, монтаж на вана или душ кабина.
След това таванът се боядисва с водоустойчива боя. Благодарение на нея там не се натрупва влага, и той не потъмнява с времето. Можете също така да извършите инсталирането на пластмасови панели или окачен таван.
Остава попълването на банята с аксесоари: монтаж на мивка, огледало на стената, лампа на тавана и други, според вашето желание.

By