Как да избереш правилния материал за декинг


Живеем в свят на изобилие. Кафенетата имат менюта с размер на билборд ,боята се предлага в стотици цветове и техните нюанси, дори закупуването на прах за пране е трудна задача в днешно време. Този факт подсказва, че и опциите за настилки са се увеличили. Преди имаше само един избор и това беше дървесината, която се предлагаше в най-много две разновидности.

Благодарение на експлозията от композитен дървен материал сега имаме огромен избор от настилки от този материал една, от които е декинга и с него още четири вида най-популярни настилки. Всяка от тях си има своите разновидности, естетика, поддръжка и ценови диапазони. Тук накратко ще разгледаме най-използваната дървена настилка за градената, а именно декинга.

Така наречените палубни дъски не само са здрави и поддържат всичко сложено върху тях, но са и естетически издържани, и се забелязват бързо от окото. За това трябва да се стараете да изберете правилния материал за декинг, който обикновено се слага в градината. За материал имате три опции за вашия избор: дърво, което е обработено под налягане, естествено дърво или композитни материали.

Третираното под налягане дърво най-често е южен бор, който има вкарвани във влакната се химикали против насекоми и гъбички. Естественото е от кипарис или западен червен кедър и имат естествени химикали, които също ги защитават от вредителите. Най-правилния избор е естествената сърцевина на едно от тези две дървета за вашия декинг. Произвеждат се и силно устойчиви на изгниване композитни материали, които са от рециклирано дърво и от пластмаси.

Дървесината, обработена под налягане се съхранява в добре снабдени домашни центрове и е най-евтиният избор измежду трите. Естествените материали предлагат първоначална цена, понеже са по-оскъдни от предишните разгледани. Композитите са с най-висока цена, защото техния срок на живот е най-продължителен. Трите вида имат различни цветни характеристики в началото, но с времето и трите ще се превърнат в сребристо сиво.

Как да изберем правилния материал за декинга, каква е разликата между трите основни използвани материали и кой е най-подходящ – това са въпросите, на които отговаряме по-горе, за да ви помогнем и улесним избора ви на тази дървена настилка за градина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *