Решихте да купите апартамент на кредит – оценете рисковете

ipotekaКакво да търсите при сключване на договор за заем, какво да правите, ако има забавяне при изплащането на ипотека и как да предотвратите продажбата на апартамент от търг?

Често хората теглят ипотечен кредит, без да се замислят, че ако дори незначителни, според мнението на кредитополучателите, възникнат закъснения, те могат да бъдат изгонени, а апартаментът продаден на търг, въпреки факта, че е купен с последните пари и това е тяхното само вкъщи. В тази публикация ще говорим за получаване на ипотека и последиците от невъзстановяването й.

 

Какво представляват ипотеките и ипотечните заеми?

Ипотеката е залог на недвижим имот. Кредитополучателят продължава да го използва, но ако не изпълни задълженията си към банката кредитор, имотът може да бъде продаден и банката ще има право да получи средства от продажбата на недвижими имоти. Ипотеката може да служи за изпълнение на задължения по договор за заем и договор за заем, покупко-продажба, договори за наем и договор.

Ипотечен заем е заем, който кредитната институция издава на лице за закупуване на недвижим имот.

Процесът на получаване на ипотечен кредит обикновено се състои от няколко етапа. По-долу ще разгледаме всеки от тях и ще посочим на какво е важно да обърнем специално внимание.

 

Ипотечната програма е обобщение на условията и условията на ипотечно кредитиране. В банковите клонове и на техните уебсайтове можете да се запознаете с условията за предоставяне, използване и изплащане на заеми, както и да разберете какви документи са необходими за разглеждане на заявление за заем.

На този етап трябва да обърнете внимание на лихвения процент, срока за ипотечния заем, процедурата за извършване на плащания, размера на месечните плащания и условията за предсрочно изплащане на заема. Тук е особено важно да вземете информирано решение. За целта е препоръчително да се оценят условията на ипотечно кредитиране на различни банки.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *