Спално бельо в стил Фън Шуй

За да създадете интериор в стил Фън Шуй в спалнята, ще трябва да се придържате към някои принципи на този древен китайски стил. Първо ще трябва да премахнете бюрото и телевизора от спалнята. Тогава тя наистина ще се превърне в място за почивка и релакс. Ако обаче имате ограничено пространство и трябва да поставите телевизор или бюро в спалнята, поставете ги възможно най-далече от леглото, така че да не пречат на положителната му енергия. Ако е възможно, хвърлете лек шал или одеяло върху телевизора или бюрото или ги скрийте с помощта на сгъваем шкаф.

 

Обърнете внимание на местоположението на огледалото

Не поставяйте огледало или шкаф с огледални врати пред леглото. Смята се, че огледалата могат да нарушат съня. Опитайте се изобщо да не поставяте огледала в спалнята, особено ако я споделяте с романтичен партньор, тъй като те могат да отворят пространство за изневяра. Огледалата също така имат твърде много енергия и нямат място в личното пространство за почивка.

 

Не бива да има греди над леглото

Гредите могат да причинат усещане за натиск и да нарушат съня. Ако нямате други възможности, покрийте гредата с материя или окачете две бамбукови флейти върху нея с мундщука надолу. Това ще помогне да се блокира нежеланата енергия, идваща отгоре. Идеята е да не се чувствате в опасност докато спите.

 

Отстранете инсталациите и съдовете с вода

Не поставяйте фонтани или контейнери за вода в спалнята. Освен това не е препоръчително в стаята да има спално бельо с вода. Аквариумът също не е най-доброто нещо в спалнята. Всичко това може да провокира отрицателни събития в живота ви като финансови загуби или грабеж.

 

Внимавайте с цветята и растенията

Смята се, че в цветята и растенията има твърде много енергично начало на ян, което не позволява пълноценна почивка. Ако нямате друго място за растения, опитайте се да ги предпазите от зрителното си поле, когато лежите на леглото.

 

Освободете се от ненужни неща

Не претрупвайте пространството около леглото с ненужни неща и не поставяйте леглото от едната страна до стената. В този случай енергията на ци няма да може да циркулира, което ще доведе до проблеми в интимния ви живот. Ако леглото стои до стената, тогава един от партньорите ще бъде буквално „хванат“ в това отношение.

 

Не поставяйте телевизор в спалнята

Телевизията създава неблагоприятно магнитно поле, което може да наруши съня, да предизвика напрежение в отношенията с партньора или да доведе трета страна в спалнята. Ако не можете да минете без телевизор в спалнята, може да го покривате с плат, когато не го използвате.

 

Дръжте по-малко книги в спалнята

Можете да държите няколко книги в спалнята, ако четете преди лягане, но твърде много книги ще бъдат потискащи. Спалнята е място за почивка и релакс и ако в нея има твърде много книги, тя ще прилича повече на място за работа.

Източник: https://spalno-belyo.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *