Съвети за избор на кърпи за баня

Има много различни видове кърпи на разположение в търговската мрежа. За да решите кое е най-луксозното и пдхоящо решеииеза вас, се опитайте да намерите кърпа с най-доброто качество, естествена тъкан и актуален дизайн. Ако изборът на кърпи за вашия дом е трудна задача, ето няколко съвета.

 

Изберете висококачествен текстил от памучна материя

Всички естествени хавлиени кърпи от 100% памук са с високо качество. Техният единствен недостатък е свиването, което е характерно за памука. То може да бъде до 8-9%. Изборът на натуралния текстил ви гарантира, че вашата хавлиена кърпа за кухня или баня ще става по-луксозно мека и пухкава след всяко изпиране.

 

Изберете кърпа, боядисана с помощта на най-модерните багрила

През последните 30 години боядисването на памука се радва на голям успех. По-специално багрилата, които са по-скъпи, придават висока устойчивост на цвета на светлина и хлор, като същевременно са без метали и са по-приемливи за околната среда от по-традиционните багрилни бои. Утвърдените производители на хавлиени зиделия използват именно висококачествени текстилни бои за своите стандартни цветни кърпи, което означава, че резултатът са органични и приветливи цветове, които да съответстват на всеки стил и декор.

 

Грижа за вашите кърпи

Един от най-важните аспекти на избора и закупуването на луксозни кърпи е да се уверите, че сте наясно с грижите, необходими, за да ги поддържате свежи и в  оригиналната им форма. Кърпите винаги трябва да се перат отделно от дрехите с ципове или копчета, за да се избегне деформацията им. Често потребителите забравят, че омекотителите за тъкани не се препоръчват, тъй като това намалява тяхната абсорбация и увеличава склонността им към захабяване. Опитайте се да използвате леки течни биоразградими детергенти. Най-добре е да не използвате избелващи агенти или такива с белина. Също така се препоръчва да се перат кърпите при 50-60 градуса, с цикъл на сушене от около 50 минути и при малки обороти.

Източник: https://spalnobelio.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *