С какво козметично оборудване трябва да разполага всеки модерен салон за красота?

С какво козметично оборудване трябва да разполага всеки модерен салон за красотаКозметичната индустрия винаги е била и ще продължи да бъде печеливш сектор. С откриването на престижен салон за красота, вие полагате основите на една печеливша дейност, която ще ви носи добри приходи. Салонът ви има нужда от добри специалисти, но не по-малко важно е оборудването. Днес броят на видовете козметични апарати е огромен, като ежедневно на пазара се появяват нови технологии и разработки.

Покупката на козметично оборудване изисква сериозен бюджет и максимални познания относно различните видове техника. Салоните за красота и дерматологичните кабинети използват както комбинирани, мултифункционални уреди, така и самостоятелни апарати и тясно специализирани устройства. Време е да определите какво би било полезно на вашия салон?

Защо необходимостта от модерна апаратура е толкова голяма?

Благодарение на иновациите, прилагани в производството на съвременните козметични апарати, качеството на процедурите за лице и тяло се е повишило значително. Днес козметологията е на съвсем различно ниво от това, на което е била само допреди 10 – 15 години. В процедурите се използва ултразвук, нискочестотен ток, вакуум. Лазерни уреди извършват микро-манипулации, които доскоро се провеждаха оперативно.

Козметичната апаратура от ново поколение дава възможност за изпълнение на нови и много търсени процедури. Това позволява на салона да разшири кръга си от клиенти и да повиши репутацията си. Без оптималния набор от козметични уреди, дори най-добрият специалист не може да бъде конкурентоспособен в една доста конкурентна ниша.

Днес услугите на салоните за красота се използват от изключително взискателни потребители. За тях е важно колко качествена е услугата и колко висок е професионализмът на специалистите. Клиентите не се интересуват единствено от комфорта, стилния дизайн и чистотата в салона. За тях, оборудването и мебелите са не по-малко важни.

Каква апаратура е нужна на козметичния салон?

Професионалното козметично оборудване включва не само сложни устройства. В категорията влизат както конвенционални масажни маси и легла, така и уреди за стерилизиране на инструменти. Това означава, че дори едно малко студио, опериращо в областта на красотата и здравето, не може без професионални уреди, дори да не са най-високотехнологичните.

Работата на по-голямата част от козметичните апарати се основава на ефекта на електрически ток, лазерни, светлинни и електромагнитни импулси, вакуум и ултразвук. Всяко устройство изпълнява своята специфична функция, като винаги се започва с почистване на порите и премахване на излишните мастни натрупвания.

Същите устройства помагат ефективно за стягане на кожата, изглаждане на бръчките и завършват с възвръщане на еластичността и гладкостта на дермата, овлажняване, заздравяване на възпаление и обезцветяване на старчески петна. Освен това всеки салон разполага с уреди за извършване на процедури като маникюр и педикюр, епилация и различни видове масаж.

Ако студиото ви предлага услуги тип грижа за лицето, то трябва да имате вапозон – устройство, с което кожата се запарва. В миналото за целта е бил използван горещ съд с отвара от билки, над, който се поставя лицето. Днес дори добре познатият Дарсонвал, който изпълнява редица полезни функции, придоби по-стилен външен вид. Областта на неговото приложение – лечение и подобряване на състоянието на кожата – остана непроменена.

Много салони разполагат с иновативно, мултифункционално козметологично оборудване, което може да се справи с излишните мазнини, да коригира контурите на тялото, да стегне кожата и да премахне бръчките. С най-новите разработки при професионалната техника можете да се снабдите и вие, като посетите онлайн магазин Alison.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *