Трудните комбинации за смесване на принтове

Смесването на мотиви обикновено е трудна задача и нещо като предизвикателство. Леопардов принт с каре, райе с полка точки, цветя с геометрични отпечатъци… До голяма степен хората не вярват, че различните отпечатъци мога да се съпоставят, но новите тенденции идват, за да ни убедят, че това не е така! Нека да разгледаме някои от тези комбинации и да видим как можем да ги носим.

 

Животински отпечатъци с ивици

Такова „смесване“ може да бъде добро начало. Леопардовите отпечатъци са доста неутрален мотив, а същото се отнася и за класическото райе. Като вземем два неутрални принта и ги съчетаем, в известен смисъл, се получава неутрален краен резултат.

 

Смесването не е необходимо непременно да обхваща целия външен вид от глава до пети, но може просто да бъде фин детайл, който подчертава външния вид. Основният начин да направите това е, например, с леопардов шал върху раиран пуловер или рокля.

Една такава комбинация изглежда по-добре, когато става въпрос за класически черни и бели ивици и когато моделът леопард е също в класическите кафяви  и бежови нюанси.

Също така, можете да направите комбинацията точно по обратния начин, т.е., ако искате да експериментирате малко повече, опитайте леопардово пола с раирана пуловер или обратно.

Ако смятате, че такъв външен вид не е за вас, по добре „разделете“ отпечатъците. Например, може да съчетаете впечатляваща черно-бяла блуза, черни дънки и леопардови обувки!

 

Каре с полка точки

Друга добра идея е да се съсредоточите върху два симетрични модела. Карето е едно много популярно предложение, най-вече есента и зимата, а полка точките също са толкова модерни, особено през пролетта и лятото.

 

Комбинирайки два геометрични мотива, един с квадрати, а другият с кръгове, трябва да постигнете баланс между двата отпечатъка. Звучи доста трудно, но на практика не е така! Просто десенът и кройката на избраните от вас дрехи трябва да се балансират с размера и плътността на клетките и кръговетете.Добре е да се има предвид, че когато правите такава комбинация, цветовете, които включвате следва да са в една и съща гама и да са в хармония. Желателно е да не усложнявате нещата допълнително.
Друга оригинална идея е да изберете един и същи цвят на тъканта, да кажем комбинирате двата дизайна със същия фон. С други думи, карето и точките може да са в бяло и черно или пък да са в контрастни ярки или пастелни цветове.

 

 

Флорални с геометрични отпечатъци

Трета алтернатива за комбинациите е да съчетаете любимите ви флорални модели с геометрични отпечатъци. Всеки вид геометричен модел е добра алтернатива, тъй като контрастира с прекрасните цветя, но ретро моделите могат да бъдат най-елегантният избор.

 

Ретро каре, райе или дори по-сложни геометрични модели в комбинация със свежи флорални щампи ще изглеждат добре върху дрехите или аксесоарите, които изглеждат като че ли произлизат от 60-те и 70-те години!

 

Мотивите, които са още по-структурирани, като тези от ерата на Арт Деко, също могат да бъдат добра опция за дизайн. За цветовете се уверете, че са подобни, което ще направи крайния резултат по-хармоничен. Същото се отнася и за текстурите на тъканите.

 

Източник: https://stylezone.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *