Фактори, които увеличават вероятността за одобрение

potrebitelski-zaemДоста често, за да увеличи шанса за теглене на заем, клиентът подава няколко онлайн заявления до различни банки наведнъж. Съществуващите днес услуги правят възможно извършването на тази операция без никакви проблеми, което прави вероятността за одобрение на заема много по-висока.

За да увеличите шанса за получаване на заем, трябва:

  • да имат безупречна кредитна история;
  • да докаже на банковите специалисти платежоспособността и наличието на постоянен сериозен източник на доходи, и за предпочитане няколко;
  • да организира обезпечение под заем под формата на ликвидни обезпечения или няколко договори за поръчителство. Ако това условие е изпълнено, банката може да издаде заем дори и с лоша кредитна история;
  • да имат официална заетост, имущество и стабилно семейно положение.

 

Днес основният фактор, който може да доведе до отказ дори на малък потребителски заем, е лошата кредитна история на клиента. За допълнително влошаване на ситуацията, намаляване на шансовете за одобряване на транзакцията до почти нула, просроченият дълг към всякакви финансови структури, съществуващи към момента на подаване на заявлението, може. Доста проблематично е да се разчита на положително решение в такава ситуация.

 

Други отрицателни фактори могат да бъдат:

  • предоставяне на грешна или неправилна информация в заявлението за кредит;
  • наличието на голяма финансова тежест под формата на непогасени заеми и кредити;
  • ниски доходи или нередовно получаване на тях;
  • липса на обезпечение по кредита;
  • кратък трудов стаж на мястото на последна работа и др.

 

Процесът на получаване на заем трябва да се приема много сериозно. Това се дължи на факта, че дори такива незначителни нюанси, като например външния вид на кандидата по време на лично посещение в клона, начина на провеждане на разговор със служител на финансова институция и други подобни дреболии могат да увеличат вероятност за одобрение на сделката.

 

Доста често правилно структурираният диалог със служител от кредитния отдел на банката може да доведе до факта, че той ще подскаже най-важните моменти, които се разглеждат от банката на първо място, или дори ще помогне за правилното попълване на заявление. В някои ситуации е препоръчително да привлечете кредитен брокер, чиито разходи за труд ще се изплатят повече от положителен краен резултат.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *