Нещо за теб,  Услуги

Как да изберем битумни керемиди

Искате да покриете покрива на къщата си?  Изберете меки покриви (битумни керемиди), и така вашата къща не само ще изглежда впечатляващо, но и надеждно ще бъде защитена от всякакви атмосферни влияния като дъжд, силно слънце и вятърна и всякакви други възможни фактори на влияние.
Ако сравняваме с металните покриви, изборът на които се определя основно от финансовите възможности на клиента, битумните керемиди са от материал, който е с по-висока цена, което естествено влияе и на закупуването му в нашата държава. Все пак, това не означава. че всички варианти на пазара за меки покриви са с отлично качество.
 
Критерии за подбор на битумни керемиди
Така че, избирайки за дома си битумни керемиди, първо трябва да се вземат предвид всички фактори, които ще бъдат важни:

  1. Сила – тази функция се определя от два фактора: способността им да издържат на студ и тяхната резистентност на ултравиолетова светлина. Както показва практиката, битумните керемиди, който са произведени от APP модифициран битум са за южните райони, където има повече слънце и по-малко студено, а материалът в основата на SBS модифицираният битум – за северните райони.
  1. Пожароустойчивост. Ако метала не е запалим по принцип то при битума нещата не са съвсем така. Той се класифицира като негорима, умерено горим и битумни плочки с висока степен на горимост. За това следва да се внимава много при избора на материал за вашия покрив.
  1. Стойност Това е разбира се един от най-важните фактори. Ако металът почти не се различава по цена при търговците на дребно (като обикновено няма разлика и в качеството), при битумните керемиди това не е така. Цената на материала зависи от типа, марката, страната на производство, устойчивостта му на вода и огън, както и неговият клас.

 
Обикновено е прието да се разделят тези керемиди на икономичен клас (най-евтините), среден клас (оптимална комбинация от цена и качество), елитен клас (над средното) и премиум клас (най-скъпият и траен мек покрив). Изборът е ваш!

Коментарите са изключени за Как да изберем битумни керемиди