Мода

Модерни дамски маратонки пролет-лято 2022г

Отдавна отминаха дните, когато маратонките се използваха само за спорт и тренировки. В гардероба на съвременното момиче маратонките са се установили отдавна и заемат солидна водеща позиция при избора на предпочитаните обувки за създаване на актуална и модерна визия. В крайна сметка дамски маратонки могат лесно да се комбинират не само с обичайните дънки и спортни панталони, но и с леки рокли, плисирани поли, шорти, бизнес костюми, спортни якета, палта, дънкови якета и много други.

Модните къщи са щастливи да подкрепят и „затоплят чуивствата” на съвременната жена към тези универсални обувки, защото тяхната работа е да улавят и изслушват настроенията и изискванията на потребителите и след анализ на получената информация да задават тенденции в съвременната мода.

Какво ни предлагат дизайнерите през сезон пролет-лято 2022? Какви цветове и модели ще бъдат особено търсени и подходящи? Нека да разберем заедно.

Бели маратонки 2022

От цялото разнообразие на маратонките, може би именно белите маратонки са и ще останат най-спасителното средство в гардероба, което всяко момиче просто трябва да притежава. Белите кожени маратонки са вечна, универсална основа, която върви с всичко и е се носи с всеки стил. Белите маратонки са прости и лаконични, но в същото време спортната визия с тях изглежда стилно. Най-важното правило е да се грижите по-често за белите обувки, да ги избърсвате и почиствате, защото само в перфектно състояние белите маратонки изглеждат ефектно и привлекателно.

Високи кецове пролет-лято

На върха на популярността това лято ще бъдат високи кецове тип баскетболни. Такива маратонки ни предлагат модните къщи PRADA, Gucci, Off-White и много други, както и спортните гиганти Nike и Adidas. От дълго време емблематичната форма на високи кецове е в колекциите на Converse. Този модел е особено актуален тази година, така че трябва да се възползвате от големия избор и чудесна възможност да актуализирате гардероба си с модерен чифт оригинални маратонки.

Ретро маратонки

Струва си да разгледате съвременните интерпретации на маратонки от 80-те години. Ретро класиката набира скорост и дизайнерите този сезон предлагат много маратонки „стъпка назад във времето“. Това могат да бъдат високи топове, които бяха споменати по-горе, и тенис обувки, и ежедневни маратонки. Тази обувка се съчетава добре с ризи, пуловери, жилетки, спортни панталони и дори поли.

Колкото повече цвят, толкова по-добре

През пролетта и лятото ярки сочни нюанси, цветни вложки, разтягане и цветен преход, различен градиент на маратонките ще бъде по-актуален от всякога. Привличащите маратонки привличат вниманието и са ярък акцент в лятната визия, както и лесно се сприятеляват с леки рокли и летни дрехи.

Животински принт на маратонки

През летния сезон 2022 г. много модни къщи имат модели на животински теми в колекциите си. Това може да бъде малка вложка на петата, като емблематичния модел маратонки от Alexander McQueen, или изцяло отпечатана, като Christian Louboutin или Adidas. Принтът може да бъде леопард, змия, зебра, питон – изборът е ваш, моделът моментално ще освежи ежедневните ви тоалети.

Масивни маратонки с оребрена подметка

Масивните маратонки отдавна са се утвърдили в гардероба на голяма част от дамите. През пролетния сезон тази тенденция остава при нас и освен това набира още по-голяма популярност благодарение на новите продукти от дизайнерските къщи. Масивната подметка остава, но леко модифицирана – добавени са оребрени и височинни преходи. Моделът ще бъде актуален за ниски момичета, тъй като веднага ще добави няколко сантиметра към височината.

Кецове с много декорации

Декорът под формата на панделки, кристали, камъни, ивици, нитове, бодли на маратонки ще бъде по-модерен през лятото от всякога. Лесно е да създадете спортно-шик външен вид с такива обувки, най-важното е да не прекалявате! Ако маратонките са пълни с декор, то дрехите трябва да са минимализъм и лаконичен.

Много е трудно да се ориентирате във цялото разнообразие от дамски маратонки, защото всеки сезон производителите измислят нещо ново. Появяват се нови технологии, материалите се усъвършенстват, много дизайнери стартират съвместни сътрудничества – тази техника се нарича още „от съперничество към сътрудничество“, дори преиздаването на стари модели в контекста на днешния ден изглежда уместно и предизвиква раздвижване. Запалените модни жени очакват нови издания и опашки преди старта на продажбите.

С такова разнообразие най-важното е да закупите висококачествени маратонки. За да си купите не трябва да отивате на пазара, където продават реплики, по-добре е да изберете оригинални маратонки онлайн от SportFaster.com.

Коментарите са изключени за Модерни дамски маратонки пролет-лято 2022г