Нещо за теб

При оформянето на прическата се доверявайте на „течните аксесоари“

pages_31_1515488159прическаХората, които желаят да постигнат определен ефект с прическата си, могат да използват различните мусове, гелове, текстури и изправящи кремове. Всички тези козметични продукти създават характерен външен вид, който е неповторим, но условието е те да се използват и с подходящ сешоар. Видът на косата, нейният обем и къдрици, зависят много и от пособията, които хората ползват, за да постигнат желания ефект. Колкото по-малък е диаметърът на четката, която се използва, толкова по-малки са къдриците, които се получават.
Според повечето специалисти стилизиращите продукти за коса, не само добавят определен обем и вид на прическата, но съдействат и за нейното дооформяне, когато косата се третира, при съответните градуси.
За да се получи ефектът на плавно разпределение на къдриците, които създават впечатление за „вълна“, специалисти, като фризьор Русе или фризьор София, препоръчват използването на стилизиращи средства. Те трябва да се намират в диапазона от по-малка, до средна дължина, а пластовете на косата да са леко изрязани.
След предварителното оформяне на косата е време тя да се измие, като се третира със специален шампоан. След това се преминава към изсушаване на така получената прическа, като се използват сешоари и хавлиени кърпи. Ако косата е прекалено тежка, за да се оформи прическата може да се използва и оформящ гел.
Трябва да се отбележи, че всеки потребител изисква индивидуално внимание, предвид различния характер на всяка коса. Това кара някои да смятат фризьорските услуги за близки до изкуството, след като всяка прическа е израз на характера и особеността на съответния човек.
Все пак, фризьорските услуги спазват определени правила и закономерности, което предполага и придобиването на знания и умения от коафьорите, като фризьор Пловдив, например. Въпреки несъмнените предимства на разкрасяващите процедури в домашни условия, всички специалисти препоръчват използването на услугите на лицензирани фризьори. Те правят разликата и оформят индивидуалността на един човек, които всеки друг би оценил подобаващо.
 
 

Коментарите са изключени за При оформянето на прическата се доверявайте на „течните аксесоари“