Услуги

Проблеми при смяна на щрангове

Чугунените тръби в резултат на дългото ползване са се износили и започват да се получават течове. Това налага смяната им. При смяна на щрангове и тръби в апартамента се налага да решите с какъв вид тръби ще ги подмените – на пазара има голямо разнообразие.
Изборът на подходящия вид тръби може да изберете като изхождате от редица аргументи. На първо място това са финансовите възможности, защото има тръби с висока цена, но разбира се, и качеството е на необходимото ниво. Трябва да сте решили кой ще прави смяната на щранговете, както и на тръбопроводите – ще ползвате услугата на специализирана фирма или ще се справите сами.
Това е много важно и отговорно решение, защото всеки вид тръби се монтира по различен начин, а това изисква и необходимите инструменти. Не по-малко е и значението на технологията на монтиране.
Когато се прави смяна на тръбите за топла и студена вода е необходимо да се обърне внимание на вида тръби за топла вода – трябва да са устойчиви на висока температура. Един неправилен избор ще доведе до трансформация на тръбата и отново проблем след вече приключен ремонт. В никакъв случай не трябва да се допуща такава грешка.
За съжаление проблем може да възникне и със съседите. Не винаги смяната на щрангове преминава спокойно и без скандали. Това е така, защото живеете в апартамент в многоетажна сграда. Не всички съседи се отнасят положително към ремонта. Ето защо е най-добре да се направи цялостна смяна на щрангове по цялата височина на сградата – от мазето до последния етаж.
На практика е много сложно да се направи това. Не всеки има желание да прави ремонт, не достигат парите, времето. Както е известно щранговете са обща собственост и плащането е за сметка на собствениците.
Ваша задача е да предупредите съседите за своите намерения. Тук работата не е до шума, а факта, че водата трябва да се спре за известно време и да не се ползва канализацията.
Въобще смяната на щранговете на канализацията, както и на отоплителната система и водопровода изисква изпълнението на няколко задачи. Трябва да се знае точното място на новия водопровод, ако има смяна на местоположението на стария. Да се спре водата и да се демонтират старите тръби.
Да се монтират новите тръби и щрангове и да се включат към централния щранг. Разбира се, трябва да са монтирани всички кранове и филтри.
След приключване на ремонта се изпробват системите. При липса на течове всичко е наред и успехът е постигнат.

Коментарите са изключени за Проблеми при смяна на щрангове