5 любопитни факта за дървениците

5 любопитни факта за дървеницитеДървениците, без съмнение са един от най-често срещаните паразити в съвременното общество.

Те нахлуват в домовете и работата ни, най-безцеремонно. Така, складовете за мебели, често стават крепости за разпространение на дървеници.

Какво е важно да знаем, за борбата с дървеници, предлагаме ви сега да научите. Статията ни е предоставена с учтивото участие на екипа на Превента ДДДД ЕООД.

Факти за дървеници

Тези насекоми могат да причинят утежняващо сърбящи ухапвания. Те са доста пристрастяващи, а това си има своето обяснение:

Факт 1. Дървениците обичат да пътуват

Дървениците са ентусиазирани пътешественици, които са естествено надарени с програма за непрекъснато придвижване с човек в търсене на ново място, благодарение на това, дървениците дразнят с ухапване всички жители на планетата от САЩ, Австралия, Европа, Африка, та чак в Азия.

Куфари, раници, чанти и дори мебели като гардероби и дивани осигуряват на насекомите вълнуващо и най-важното, напълно безплатно пътуване до нови места за живеене.

Следователно, когато отивате на следващото си пътуване, трябва да имате предвид елементарните предпазни мерки. Спазвайки ги ще намалите шанса да пренесете в багажа си дървеници до дома.

Факт 2. Дървениците обичат да ядат 3 пъти на ден

Това се дължи на техните хранителни навици, които напомнят за стила на закуска, обяд и вечеря. След ухапване и хранене от едно място, те ще се придвижат напред и ще се хранят от друго.

При паразитите в апартаментите челюстите са се превърнали в удължен хобот, с който насекомото пробива човешката кожа, стига до кръвоносния съд и изсмуква кръв, докато се насити.

Факт 3. Дървениците са запалени анестезиолози

Слюнката на дървениците съдържа редица компоненти, които действат като упойка. Това означава, че буболечките ни хапят, без да причиняват усещания, поради което не забелязваме и не се събуждаме в момента, в който активно хапят. В допълнение към упойката, слюнката на дървениците съдържа и други вещества, които помагат за разреждането на кръвта, че тя може да изтича по-добре през малка рана по кожата и буболечките могат да се напълнят по-бързо, преди човешкото тяло да започне реакция със сърбеж, зачервяване и подуване. Такива се образуват на мястото на ухапването, на което човекът реагира, заплашвайки насекомото със смърт, докато се почеше.

Факт 4. Дървениците не се интересуват, в какви условия живеят – в мръсна или чиста среда.

Най-често срещаното погрешно схващане на хората за дървеници е, че вярват, че паразитите растат само в нефункционални и мръсни къщи и апартаменти, където има планини от боклук.

Всъщност дървениците не се интересуват, дали апартаментът ви е чист или не. За тях, най-важното е, че наблизо винаги има източник на храна и те могат да ядат, тоест важно е хората да живеят в апартамента.

Факт 5. Дървениците могат да снасят много яйца

При благоприятни условия в апартамента дървениците могат бързо да се разпространят като горски пожар, завладявайки съседни стаи и цялата къща. Защо се случва това? Всичко е много просто, ако една женска дървеница има достъп до стабилно снабдяване с кръв, тогава тя може да снесе 500 яйца през живота си, което е приблизително 10 до 15 месеца. Сега си представете, колко насекоми се появяват в апартамента, ако не предприемете действия.

Това са само малка част от нещата около начина на живот на дървениците. Ако и вие имате проблем с дървеници заселващи дома им, не се бавете, а наемете екип за пръскане против дървеници!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *