Как да променим визията на стаята с нестандартен гранитогрес

Под с плочки от гранитогрес
Рано или късно искаме дома ни да придобие малко по-различна визия. Един от начините да го постигнем е да пребоядисаме стените, да подновим мебелите или да сменим плочките. Има множество начини да постигнем желаните промени. Те обаче зависят от конкретното помещение, което искаме да обновим.

Все повече хора избират да разчупят вида на кухнята например с нестандартен гранитогрес. Той е подходящ както за стените, така и за пода, като носи съвсем различна визия и атмосфера. Мнозина го предпочитат пред обикновените плочки, защото е по-здрав и качествен. Това се дължи на състава на материалите, от които е направен. Другата съществена разлика между стандартните плочки и гранитогреса е в дебелината. Плочките от грес, както се наричат на жаргон са с няколко мм по-дебели от останалите видове санитарни и фаянсови подови покрития.

Гранитогресът позволява на въображението да се развихри. Много домакини го избират за кухнята. Напоследък е по-модерно половината стена – от пода до средата – да е облепена с гранитогрес, а от средата до тавана да е боядисана едноцветно – например в бяло. Сред главните предимства на този дизайн е по-лесното почистване. Гранитогресът не изисква големи усилия, за да се премахнат мазнини, попаднали по него при готвене и по тази причина е идеалното решение за кухня, трапезария и баня.

Но не само кухнята може да придобие по-иновативен вид с този подход. Гостната или всекидневната също са подходящи. Особено интересен е гранитогресът, който имитира тухлена стена. Той може с лекота да придаде старинност и уют на едно помещение, отличавайки го от останалите в дома. В момента много актуални са гранитогресни плочки имитиращи дърво. Така на практика може да имате здрав под от плочки, който да имитира естествен паркет или дюшеме.

Практично решение за полагане на гранитогрес е коридора или входното антре. Независимо, през кой сезон влизате в дома си и какво е времето отвън, актуалните модели плочки от гранитогрес са устойчиви на замърсяване и влага.

На пазара могат да се открият повече от достатъчно разновидности, които да ни спечелят вниманието. Това богато разнообразие може само да ни радва, защото има за всекиго по нещо. Нещо повече, гранитогресът е изключително лесен за поддръжка, особено ако се грижим за него още от момента на поставянето.

Той е идеален и за мокри помещения като баня и тоалетна. Сред най-търсените са полираните и естествените плочки. Първите много се доближават до гранит.

Цената на гранитогреса също е варираща в зависимост от множество фактори, основните от които са дизайнът, покритието и материалите на изработка. Като цяло обаче той е достъпен за бюджета на всяко домакинство.

гранитогрес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *