Една от най-мъжкарските дрехи е ризата – подчертава широките рамене и гръдния кош, говори за джентълменска същност, подходяща е за официални или ежедневни тоалети.
Интересна вариация са дънковите мъжки ризи. Те са по-скоро небрежни, отколкото официални, но в тях има убийствена доза мъжественост. Напомнят за смелите и мистериозни каубои от филмите и неудържимо привличат женските погледи върху този, който ги носи.
Обикновено денимът се среща в три основни нюанса на синьото – много тъмно, много светло и междинно. Ефектът при носене на дънкова риза се състои в контраста. Тъмните ризи чудесно се съчетават със светли панталони и обратното – светли мъжки ризи с тъмни панталони. В никакъв случай с дънкови панталони! Прекаляването с денима ще привлече вниманието, но не по желания ефектен начин, а по-скоро като престараване да се създаде добро съчетание. Истинското вълшебство е в контраста, дори при материите.
Ставайки дума за материи, дънковите ризи не трябва да са от прекалено дебел плат. Ако са дебели и корави, няма да стоят естествено и да следват движенията на тялото, което е негатив и ще изглеждат по-скоро отблъскващо. Колкото по-тънка е ризата, толкова по-естествено ще се движи и чувства мъжкото тяло в нея.
Важно за стилна визия е дънковите мъжки ризи да не са претруфени с джобове, джобчета, пагони, шарки и украси. Небрежният, изчистен стил е най-доброто решение, когато мъжът не е сигурен какво да избере. Това показва едновременно добър вкус и сдържан стил.
Дънковата риза винаги може да бъде допълнена с най-различни мъжки аксесоари – слънчеви очила, шапки, часовник, мъжки гривни. Денимът не е създаден за вратовръзки, затова тази комбинация е немислима. Всички други аксесоари са добре дошли, стига да не се получава претрупване. Два вида аксесоари са идеално допълнение към дънковата риза – например слънчеви очила и гривни или шапка и часовник. Важното е мъжът да се чувства удобно в дрехата и във вида си.
Източник: http://robotiksistem.net/

By