Услуги

Защо почти всяка покупка трябва да се прави с кредитна карта

Кредитните карти са удобни и сигурни, помагат за изграждането на кредит, улесняват бюджетирането и носят награди. И не, не е необходимо да задлъжнявате и да плащате лихви.

В близкото минало хората плащаха за ежедневни покупки в брой, а кредитните карти запазваха за големи, редки покупки – ако изобщо притежаваха кредитни карти. В днешно време кредитните карти се приемат почти навсякъде, а някои хора изобщо не носят пари в брой.

Кредитните карти са по-безопасни за носене от парите в брой и предлагат по-силна защита срещу измами от дебитните.

Можете да получавате значителни награди, отстъпки и бонуси, без да променяте навиците си за харчене. По-лесно е да следите разходите си.

Отговорното използване на кредитни карти е един от най-лесните и бързи начини за изграждане на кредитен рейтинг, което е от изключителна важност в днешни дни.

Използването на кредитни карти не означава да задлъжнеете. Харчете пари както обикновено, плащайте баланса си изцяло всеки месец и ще се възползвате от всички предимства на кредитните карти, като никога няма да имате дълг или да платите и стотинка лихва.

Кредитните карти са по-безопасни за носене и използване

Ако изгубите портфейла си или бъдете ограбени, всички пари в брой, които сте носили, почти сигурно са изчезнали завинаги. Ако обаче крадците започнат да харчат с вашите кредитни карти, обикновено не носите отговорност за измамни покупки. Възможно е да отнеме известно време, за да се оправи създалата се бъркотия, но няма да загубите парите си.

Следенето на бюджета може да бъде предизвикателство, независимо от начина, по който харчите парите си. Но да разберете къде отиват парите в брой е особено трудно.

С кредитните карти всичко се появява в сметката ви онлайн в почти реално време. Освен това много издатели автоматично категоризират покупките според търговеца.

Източник: emporiki.bg

Коментарите са изключени за Защо почти всяка покупка трябва да се прави с кредитна карта