Услуги

Избор на банка за ипотечен кредит

Дългосрочен заем, обезпечен с имущество, се нарича ипотека. Всяка банка, която предоставя такъв заем, може самостоятелно да определи размера на първоначалното плащане и месечните плащания. Трябва да сте много сериозни при избор на банка за ипотечен кредит.

Пазарът на финансови услуги е разнообразен, така че трябва да знаете как да изберете банка за ипотека и какво да търсите. Лесно е да се объркате сред такова изобилие от оферти от всякакви кредитни организации. Всеки от тях се опитва да рекламира услугите си от най -печелившата страна.

Тези финансови институция имат програми за своите клиенти. За ипотеката са предвидени много лоялни условия. Клиентът може да избере една от няколко програми в зависимост от своите възможности и нужди. Обърнете внимание какви видове ипотечни програми предлагат:

В зависимост от избраната програма, лихвеният процент по кредита ще се различава. Минимумът е 8,9%. Но такава ставка се предоставя само при закупуване на апартамент в нова сграда или при кандидатстване за военна ипотека. Много е удобно първоначалното плащане да е само 10% от стойността на закупения имот. Срокът на заема не надвишава 30 години. Ипотеката може да бъде получена онлайн.

Трябва да сте наясно със сумата, която ще трябва да плащате на банката всеки месец в продължение на няколко десетилетия. Ако размерът на това плащане всеки месец ви принуждава да сте на ръба на оцеляването, тогава трябва да помислите отново – дали трябва да се натоварите с ипотечен кредит.

Колкото по -висок е официалният доход, по -големият стаж и по -привлекателната кредитна история, толкова по -нисък е лихвеният процент, предлаган от банката на кредитополучателя. Възрастта също има значение. Обикновено банката посочва в условията за издаване на заем максималната възраст на кредитополучателя към момента на погасяване на дълга по споразумението, а не към датата на сключването му. Следователно възрастта може да се превърне в пречка за получаване на ипотечен заем.

Стабилност и репутация.  На този етап трябва сериозно да помислите как да изберете банка за ипотека. Заемът се взема за дълго време, което означава, че трябва да изберете банка с добра репутация и богат опит на финансовия пазар.

Коментарите са изключени за Избор на банка за ипотечен кредит