Услуги

Интериорни врати – обект на дизайнерско творчество

От дълбоки времена на вратите се отделя голямо внимание, защото с тях започва всяко жилище и те сами по себе си говорят за своя стопанин.
Сега на интериорните врати се обръща особено внимание и всеки дизайнер иска това да бъде неговия обект на творчество.
Това са предмети на интериора, които се ползват дълги години. При избор на всеки конкретен модел е необходимо да се обръща внимание на това, че красивия външен вид не трябва да е за сметка на нейната трайност и надеждност.
Качеството на изделията зависи пряко от начина на направа и материала, от който са направени.
Еталон за трайност са материалите от дъб и бук. Вратите, направени от тези материали при спазване на технологичните изисквания са здрави, трайни, могат да изпълняват своите функции, без да се нуждаят от ремонт или смяна, достатъчно дълъг период от време.
Ако вие си поръчате изделие от мека дървесина, то практически по нищо няма да отстъпва на тези, направени от бук или дъб. Изключение има само по отношение на това, че повърхността е податлива на механични повреди по време на ползване.
Съвременните интериорни врати често се правят с използване на съвременни материали.
Най-голямо е търсенето на дървени врати. За направата им преди се използва дърво и неговите производни, а също и обикновено стъкло.
Използването на витраж, специални стъкла, а така също и други елементи, направени от различни материали, станаха ползвани така както и обикновената дървесина.
За направата на дървени интериорни врати в повечето случаи се използва дървесина от дъб, бук, орех, вишня и други дървесни видове.
Дървесината се използва не само за непосредствена направа на масивни врати, но и за фурнир.
Много модели съвременни интериорни врати, направени с използване на МДФ и фурнир, практически по нищо не отстъпват на изделията от естествена дървесина.
Цената на подобни изделия зависи пряко от цената на фурнира и качеството на изработката.
Евтини са кухите интериорни врати с пълнеж пчелна пита. Тези изделия не са така трайни, както от масивно дърво, но при правилна експлоатация (ако не се отварят непрекъснато с крак) могат да се ползват няколко години.
Разнообразното боядисване и декоративните елементи правят изделията абсолютно различни, което всъщност е много важно в настоящия стремеж за индивидуалност.

Коментарите са изключени за Интериорни врати – обект на дизайнерско творчество