Нещо за теб

Какво да вино да пием според типа вечеря?

sapunИмате бутилка сухо розе?

Това е един от най-благодатните видове вина, що се отнася до комбиниране. По-леките розета са идеален партньор на студени меса и салати, докато по-наситените, силни розета се съчетават прекрасно с всякакво месо на скара, с всички морски дарове (на скара или мариновани), с пица, с паста, със солени печива (банички, кифлички, соленки), с киш, със сладки и солени еклери и палачинки. Ако предпочитате розе, ние ще предложим да го съчетаете със специалната разработка на нашия главен готвач, а именно “Салата с крехко сварен телешки език с микс от салати и сушени домати”. Идеално се съчетават вкусовете и ви се иска никога да не свършва това пиршество за ценители.

Отваряте бутилка червено вино със средно тяло
Това е най-обширната група вина в Европа, която обхваща повечето червени вина на рафта. Почти всички мерла и кабернета, отлежавали от 6 до 12 месеца, се вместват тук, базисните апелации на Бордо също, както и Кианти и Риоха. Към тях спадат и по-скъпите бургундски, и много други купажни вина от цял свят от средния до висок ценови клас. Те се съчетават хубаво, предимно с печено на скара или грил тъмно месо, дивеч, зеленчуци на скара, лазаня с месо или паста със сиренa и гъби. Препоръчваме нашето “Патешко магре със зеленчуково рагу и тиквени семки”. Идеално съчетание и празник за сетивата!

Ястия за богати червени вина с плътно тяло
Тази е най-интересната група, но и  висока по отношение на цената в магазина. Тези вина са емблемите на модерния винен свят: австралийски шираз, калифорнийско каберне, аржентински малбек, южноафрикански пинотаж, зинфандел и гренаш, най-вълнуващите според мен италиански вина – бароло и барбареско, Приорат от Испания, традиционните червени от Франция като Chateauneuf-du-Pape и големите от Бордо… Изобщо те са черешката на тортата и съчетанието трябва да е достойно за тази изключителна концентрация и мощ. Такива вина могат да се пият и самостоятелно, вкусвайки богатство от неизброими аромати, но обикновено след чаша или две сетивата са наситени. Достойна компания за великите червени вина са традиционните стекове, печени ребра, пикантни ястия с месо и екзотични подправки, дори гладък, тъмен шоколад или десерт с преобладаващо съдържание на какао. В менюто ни има една звезда, която е идеална компания за този висок клас вина и това е “Телешко задушено с червено вино и сос братенджус с тъмен шоколад”.

Източник: www.diterhotel.com

Коментарите са изключени за Какво да вино да пием според типа вечеря?