How to economize space in the bathroom  Малките бани са вечен проблем не само за собствениците на жилища, но и на дизайнерите. Тук ще ви представим няколко решения на този проблем.
 
 Метод 1: Увеличаване пространството за сметка на коридора
Методът е подходящ за тези от вас, които планират да започнат банята си от нулата като новодомци например или ако искате да направите мащабен ремонт. В такъв случай помислете за място за вана, душ и място за пералната машина.
 
Метод 2: Използвайте рафтове-ниши
Ако имате възможност се откажете от шкафове и рафтове, който стърчат от стената и така заемат пространство в полза на вградените такива. Те не заемат място, а при това стотици флакони и различни бурканчета са прибрани далече от очите за да не отвличат вниманието от декорациите.
 
Метод 3: Направи си сам масичка
Може да си направите масичка със собствените си ръце или с помощта на майстор, без да е необходимо да купувате такава от големите мебелни магазини. Тя може да бъде от всякакъв материал стига да е устойчив на вода. Тя се вписва превъзходно в интериора особено под огледалото и умивалника.
 
Метод 4: Душ кабината
При проектирането на вашата баня инсталирането на една душ кабина в избрана от вас ниша е отличен способ да икономисате време и пари. Не е нужно да ставате разточителни и да купувате обемна душ кабина. Достатъчно е само да монтирате мястото за краката под душа и да облицовате стените с плочки или друг подходящ за влажни помещения материал като микро цимент, термодърво, стенни панели, теракота. Като възможностите са много.
 
Метод 5: Пералната машина
Тя най-често се поставя там, особено ако нямате килер или мокро помещение. Трябва да бъдете изобретателни.
Първи вариант: Разположете я под масичката за която говорихме по-горе. Този вариант е за хора с по-висок от средният ръст.
Втори вариант: Направете и ниша. А мястото над нея може да използвате за съхранение на други предмети -като прахове за пране и прочее. Рафтовете по-добре да са открити или поне вратичките да са прикачени за да се отварят лесно.
Източник: http://www.keramo-bg.com/
 

By