Мода

Как се работи с инфрачервен безконтактен термометър?

Businessman showing thumbs upТози термометър е резултат от новите технологии. Как точно става меренето на температурата?
Когато замерваме температурата на челото, няма разлика с оралното измерване. Самият безконтактен термометър е проектиран да измери температурата на темпоралната артерия, която се намира на слепоочието. Винаги почиствайте добре сензора на термометъра и челото си!
Когато го включвате за първи път, махнете лентата, защитаваща батерията.
Важно е да се знае, че инфрачервеният безконтактен термометър ще ви измеря температурата въз основа на тази в стаята. Добре е, преди измерването, да го оставите да престои в стаята поне половин час. Същото се отнася и за човека, на който ще мерите температурата – нека постои в стаята поне 10 минути.
По време на измерването, гледайте челото да не е изложено на директна слънчева светлина. Ако се стая с камина или климатик – по-добре излезте. Мерете температурата винаги, след като почистите от грим или под челото, като след това изчаквате няколко минути.
Не измервайте температура непосредствено след хранене или душ, или пък след физически натоварвания.
Никога не докосвайте сензора с пръсти! Ако го направите – веднага го почистете внимателно, следвайки инструкциите за поддръжка.
Нещо много важно – имайте предвид, че температурата на лявото и дясното слепоочие може да бъде различна. Това зависи от местонахождението на темпоралната артерия и големината й. Важно е да оставяте термометъра, след употреба, винаги на неговата поставка и да го пазите чист.
Ако искате правилно да мерите температурата, трябва винаги да слагате термометъра на еднакво миасто върху челото. Ако измервате няколко пъти е добре да изчакате две-три минути между отделните измервания. Така ще се избегне прегряване на сензора и той ще показва верни стойности.
Когато държите безконтактен термометър в ръце или наблизо има източник на топлина, той винаги ще показва по-висока температура, което ще доведе до грешно измерване на телесната температура. Избягвайте прекомерно нагряване на термометъра и на батерията. Дръжте го далече от деца.

Коментарите са изключени за Как се работи с инфрачервен безконтактен термометър?