Нещо за теб

Коли под наем с водач – предимства и недостатъци

Dealer showing a new car model to the potential customer Наемането на коли под наем с водач изглежда предпочитана услуга пред обикновеното наемане по редица причини. Главните  предимства в този случай е икономията на време, отпадане на необходимостта да се изучава маршрута на пътуването, а така също отпада и внушителния депозит, който трябва да се внесе при наемането на автомобил.
Като правило наемането на автомобил с водач е идеалният вариант при пътуване в непознат град или район. Осъществяването на процедурата по наемането в повечето компании може да се направи дистанционно.
Това може да се направи чрез сайта на фирмата, предоставяща услугата коли под наем с водач. Като правило за това са достатъчни предварителната заявка и предплатата, която може да бъде осъществена чрез редица начини.
Най-популярни са, разбира се, банковите карти, но много фирми се разплащат и по електронен път.
Сключването на договора и окончателното разплащане става след ползване на услугата, благодарение на което процедурата се оказва много лесна. Фактически, това означава, че заявявайки автомобил по интернет,  като пристигнете в града, вас вече ви чака избраното транспортно средство на предварително уговореното място. Най-често това е летището.
Представител на фирмата предварително ви информира за мястото, където ще ви чака автомобила, неговата марка и регистрационен номер.
При избор на фирма за коли под наем следва да се подхожда много внимателно. Не трябва да се забравя за такива неща като професионалната подготовка на водача и състоянието на автомобилния парк. Добре е да се отдели повече внимание на фирми, които предлагат сравнително нови автомобили.
При наемането на автомобил с водач може да се получат някои нежелани ситуации, като например автомобила е стар с износен кожен салон и без климатик.
Избирайки компания, предоставяща коли под наем, следва колкото е възможно изчерпателно да се изучи. Да се направи това е лесно – да се прочетат отзивите в интернет за нея. Не трябва да се доверявате на добрите отзиви на сайта на компанията, защото по правило те се пишат с цел реклама, а реалните негативни коментари се чистят от модераторите.
В процеса на телефонния разговор с представител на фирмата коли под наем с водач, следва да уточните колко стаж има шофьора на автомобила. Рисковано е да се доверите на водач, който съвсем скоро е изкарал шофьорския курс.

Коментарите са изключени за Коли под наем с водач – предимства и недостатъци