Услуги

Когато морето ви зове – ветроходни яхти


Ветроходните яхти са предпочитани плавателни съдове за търсачите на силни усещания. С тях има възможност да се почувстваш силен сред морските вълни, да усетиш силата на вятъра и да се опиташ да подчиниш платната на себе си.
Производителите на плавателни съдове все по-често предлагат своите нови разработки – подобрени технически и визуално. Това затруднява избора, защото на всеки му се иска да притежава най-доброто. Разбира се, тук имаме предвид хората, които могат да си позволят да инвестират в покупка на нова яхта. Те са малко, но има такива – тези, които са развили достатъчно добре своя бизнес и той им гарантира средства за собственото удоволствие.
Ветроходните яхти се ползват преди всичко за състезания. За тази цел се изработват специални модели с тесен и дълъг корпус, който да осигурява бързо вдигане на скоростта. Тези модели, които са за ползване на къси разстояния, са леки и не са достатъчно устойчиви. Поради тази причина с тях не трябва да се навлиза в дълбоки води. За големите състезания по ветроходство се предлагат големи конструкции със специални подобрения. При тях задължително има резервен двигател и навигация.
За почитателите на романтиката сред морето има предложения на подходящи ветроходни яхти както нови, така и втора ръка. Предлаганите употребявани плавателни съдове са технически в добро състояние, корпусът и снаряжението са с добър вид. Към всеки яхт клуб има технически център със съвременно техническо оборудване, което позволява всяка предлагана яхта втора употреба да буде проверена и наличните проблеми да се отстранят.
Освен за състезания ветроходната яхта е предпочитана и за разходка, защото е по-икономична. За круизи се предлагат комфортни и мощни плавателни съдове, които да гарантират приятните преживявания на влюбените в морската шир.
При решение за покупка на плавателен съд е необходимо да се съобразите с каква цел ще го ползвате. За състезание или разходка, за семейството или за голяма група приятели – всичко това има значение за вашия избор.
За повече информация имате възможност да разгледате каталозите на различните яхт клубове. Там ще откриете голямо разнообразие от ветроходни яхти – нови и втора ръка. Много клубове предлагат и плавателни съдове под наем – изгодно решение за много желаещи да се поразходят сред водите.

Коментарите са изключени за Когато морето ви зове – ветроходни яхти