cozy interior bathroomДнес ще ви запознаем с няколко декоративни техники, които ще ви помогнат да направите интериора на вашата баня по уютен и топъл, без да е нужен ремонт.
 
Пухкави хавлиени кърпи
Поставете или повесете в банята дебели пухкави хавлиени кърпи, които сами по себе си изглеждат топли и меки. Обикновено такива са хавлиените кърпи, но ако предпочитате може да използвате и по-изискани материали като микро фибри, само използвайте такива с по-дълъг косъм. Относно цвета – по-добре заменете традиционният бял цвят с по-топли отенъци: червено оранжево, жълто. Те помагат визуално да се сгрее помещението.
 
Меко килимче
Съгласете се, че след като си вземете топла разхлабваща вана е много по-приятно да стъпите не на хладните хлъзгави плочки или обикновена гумена подложка, а в меко, топло килимче. Може да изберете практичен и издръжлив от акрил или уютно изглеждащ създаден от памук еко-килим. Във всеки от случаите мокрите ви крака ще се намират на топло и комфортно място.
 
 Завеси от плат
Продължаваме да се заиграваме с темата текстил. Платнените завеси ще предадат такъв уют на вашата баня, какъвто не се среща при пластмасовите такива. Относно практичността – не се притеснявайте. Съвременните завеси от плат имат специално водо-устойчиво покритие.
 
 Аромотерапия
Летните аромати също помагат за създаването на асоциация с топло помещение. Обаче не ви препоръчваме да използвате стандартни освежители на въздуха. Много по-удобно е да използвате свещи и дифузери /така се наричат аромати за стая/.
 
 Романтичният елемент
Свещите могат да се използват като романтичен декор. Ако успеете да им намерите подходящо място на стелажите или на ръба на ваната, те хармонично ще допълват осветеният интериор и ще създават удивителни образи, които се менят постоянно при изключено осветление имитирайки успешно камина. Имайки пред вид спецификата на банята, е хубаво свещите да са в специални стъклени съдове, за да не се навлажняват техните фитили.
Източник: http://vsichko-za-baniata.com/

By