Разни

Анти-стрес правила по време на работа

Възползвайте се от ароматерапията

Ароматерапия с любимото ви етерично масло.

Ще бъдете изненадани да разберете какво могат да направят само няколко капки етерично масло. Ароматът на лавандула, грейпфрут и чаено дърво е най-добрият начин за облекчаване на стреса. Можете да запалите горелката или да капнете любимия си продукт върху парче плат (друга възможност е да използвате лента хартия). Всичко, което ви остава, е да абсорбирате енергията. След няколко минути ще забележите, че тялото се е отпуснало, негативните мисли са изчезнали на заден план и задачите вече не изглеждат толкова трудни.

Ако нямате под ръка етерични масла, можете да вземете тенджера, да налеете вода в нея, да добавите кори от портокали, мандарини, лимони и да варите 10-15 минути. Ароматът, който ще се носи в целия апартамент, няма да има същия ефект като специалните масла, но също така ще помогне за облекчаване на стреса.

Медитирайте

Най-добре е да медитирате в поза лотос.

Според изследванията медитацията е добра за релаксация и управление на стреса. Ако нямате опит, можете да изтеглите специално приложение на телефона си или просто да включите спокойна музика, да затворите очи и да си повторите фразата: „Чувствам се добре, щастлив съм и спокоен“. Дишането трябва да бъде дълбоко и равномерно. Фразата може да бъде заменена с всякакви думи, цитати, стихове, мисли, които са от особено значение за вас, могат да вдъхнат увереност. Опитайте се да медитирате на тихо място, така че нищо и никой да не ви разсейва.

Подремнете

Сънят в продължение на 20 минути увеличава производителността след събуждане

Според учените 20 минути са оптималното време за кратка дрямка. Когато се събудите, ще се почувствате освежени и нивата на производителност ще се повишат. Докато дълбокият и продължителен сън през нощта възстановява тялото и ума, 20-минутният дневен сън помага да презаредите енергията, за да свършите работата. Не напразно японците, най-трудолюбивата нация в света, практикуват тази техника.

Източник: nameri-rabota.com

Коментарите са изключени за Анти-стрес правила по време на работа