Мода

Детски подаръци от сребро – разнообразни и оригинални

Когато говорим за оригинални и изискани детски подаръци, тези, изработени от сребро, са като че ли най-предпочитани днес. Сребърните бижута и сувенири са стилни, изискани и имат пълния потенциал да се превърнат в лична или семейна реликва. В специализираните магазини за подаръчни стоки ще намерите богат избор от сребърни детски изделия. Какво представлява по-голямата част от тях? Нека разберем.

Какво представляват сребърните подаръци за деца?

Сребърните подаръци за деца се срещат в огромно разнообразие  – от бижута и прибори за хранене до специални кутийки за съхранение на ценни реликви. Някои продукти са изцяло изработени от белия благороден метал, докато други имат само сребърно покритие, т.нар, посребрени сувенири.

Характерно за подаръците от сребърни сплави е, че почти винаги имат тематично предназначение. Например за кръщене, за изписването от родилния дом, за декорация в дома, за непосредствено използване от детето. Ако трябва да говорим за качеството, то има изделия с отлично качество, както и нискокачествени продукти, при които наименованието „сребърно” е силно преувеличено.

За да сте сигурни, че купувате висококачествен и автентичен сребърен продукт, е необходимо да избирате внимателно местата, от които пазарувате. Препоръчваме покупките на сребърни и изобщо детски подаръци да се правят от утвърдени магазини, какъвто е онлайн магазин Baby Bouquet. Там сребърните стоки се доставят заедно със сертификат за произход и качество.

Сребърни лъжички – защо са толкова популярни в момента?

В последните години стана модерно на новородени и малко по-големи деца да се подаряват сребърни лъжички. Тази традиция е взаимка от западния свят и по-конкретно от англо-саксонските общества. Лъжичките от сребро като подарък за дете имат дългогодишна история. В далечното минало са били възприемани като грижа за здравето на детето, а днес се поднасят като пожелание за успехи и финансов просперитет.    

Сребърната лъжичка не се ограничава единствено до ролята на сувенир, въпреки че някои екземпляри са истинско произведение на ювелирното изкуство. Това е реален и функционален прибор за хранене, с който не само може, а е желателно да се хранят децата. Среброто има доказани антисептични и антиалергични свойства. Действа чудесно на устната кухина при афти и възпалени венци.

Бижута и сувенири от сребро

На малките деца често се подаряват бижута. Те са добра инвестиция и могат да се използват от вече порасналото дете. Някои са предназначени за непосредствена употреба, например гривните с червен конец. Това е традиционен български амулет срещу урочасване, който днес е превърнат в бижу, декорирано с някакъв сребърен елемент, често гравиран.

Среброто се среща в множество варианти – под формата на обеци, медальони, кръстчета и нежни гривнички, тип синджир. Предвид зачестилите измами в някои сайтове, препоръчваме да закупите сребърен подарък от специализиран магазин, който ще може да гарантира неговата автентичност чрез съответния документ.

Сребърни сплави се срещат и в дизайна на специалните кутийки за съхранение на скъпи спомени, свързани с детето. Красиво декорирани и със сребърно покритие, те служат за съхранение на първото паднало зъбче, кичурче коса, отрязано по време на кръщенето и т.н.

Предимството на сребърните подаръчни продукти за бебета и деца е, че болшинството изделия могат да се гравират. Това ще ги направи уникални и много по-специални за бъдещия им притежател. Персонализираните чрез гравиране детски подаръци са изключително актуални в момента, особено тези от благородни метали.

Източник: https://baby-bouquet.com/

Коментарите са изключени за Детски подаръци от сребро – разнообразни и оригинални