Услуги

Как да се справите с шумни съседи

Да речем, че минавате по естествения начин. Интересувате се от апартаменти под наем в София, намирате подходящ за вас, на добра цена, с добра локация. Тъкмо сте се настанили и след няколко дни разбирате, че имате доста шумни съседи. Какво ще направите? Нека да видим съветите на експертите.

Трябва да сте тактични, но не тактично да си мълчите постоянно. Вече не сте в училище и можете директно да говорите със съседа, който ви пречи. Първо защото, това е начин да се опознаете. Понякога самите съседи не знаят, че са шумни, защото така са свикнали да живеят и не е имало, кой да им го каже. Все пак вие сте в апартамент под наем, собственикът е далеч от вас и не се интересува как спите и си почивате, докато си плащате наема редовно.

Тактичността ви трябва да се прояви в момента на разговора. Покажете че сте склонни на компромиси и особено ако съседите ви имат деца, които са основния източник на шума, който ви пречи. Поставете с в тяхната ситуация, може и вие да сте били или някога пак да бъдете в ролята на „машина за шум“. Компромисният разговор помага в тази ситуация, защото може да накара съседите ви да погледнат от друг ъгъл на нещата, а вие да видите, че положението, не е чак толкова зле.

Когато нещата излязат извън контрол и съседите продължават с шума. Обърнете се към собственика на апартамента. Той все пак може да се намеси ефикасно, защото познава средата. Когато нарушението е извън разрешеното от закона, тогава съвсем спокойно можете да извикате органите на реда, без изобщо дори да се сблъсквате със съседите.

Когато такъв опит ви се отрази зле, следващия път когато търсите апартаменти под наем в София съобразете се и с това – или потърсете www.luksozniapartamenti.com . Търсете апартамент на последния етаж, попитайте собственика за това в какво положение е изолацията. Така или иначе съседи ще имате почти винаги, шумни или не, бъдете в добри отношения с тях. За да може, когато те ще правят някаква шумна забава, да ви уведомят, за да знаете. Една шумна вечер, не е кой знае какво!