Нещо за теб

Правилният избор на керамични плочки за малка баня

Малката баня е много често реалността, пред което много от нас са изправени живеейки в апартаменти, разполагащи с по-ограничено пространство. Как да изберем керамични плочки за нея да можем поне визуално да увеличим пространството в нея поне с една идея?
Ако трябва да направите ремонт на вашата баня и тя разполага с твърде скромно пространство, вие ще имате наистина твърде много грижи докато мислите върху нейният дизайн. Към този въпрос трябва да се подхожда с голяма отговорност, защото всъщност добре подбраните плочки за малка ви баня са наистина в състояние визуално да разширят помещението. Обратното обаче също е валидно – ако направите грешният избор, тогава има риск да се предизвика усещане за дискомфорт и тясно пространство.
Какви керамични плочки да купите за една малка баня?
При избора на плочки за малки бани е много важно да се обърне внимание на размера на отделните и елементи. Факт е, че тук не са подходящи твъде големите плочки – в очите ще се набият само фугите между тях и плочките ще бъдат изгубени на фона на мебелите за баня и санитарният фаянс. Но и твърде малките елементи също не са най-доброто решение. По-добре е да се даде предимство на известната ни на всички „златна среда“ – стандартните керамични плочки между 20 до 30 см. Така те няма да се набиват прекалено много в очите, когато бъдат поставени в малката ви баня.
Вторият важен момент е цветовата схема на плочките в малката баня. Категорично не се допускат много и различни цветове и нюанси. В малкото пространство те ще създават усещане за крещящо ярки цветови комбинации, които ще дразнят окото а в банята ние трябва да сме спокойни. Основната роля на дизайна е да се създаде усещане за лекота и да е изпълнен със светлина. Основни правила на избора на плочки за малка баня са: успокояващи неутрални цветове; средни модели; приоритет за светлите нюанси; свържете максимум два цвята.
Успех!

Коментарите са изключени за Правилният избор на керамични плочки за малка баня