Нещо за теб

Ремонт на банята и тоалетната в панелен дом

How to economize space in the bathroomС какво да започне ремонта на банята и тоалетната в апартамента? На първо място, с решението дали да са разделени. Мнения за и против има много. Основният плюс е, че се увеличава площта. Основният минус е че не могат да се ползват едновременно.
Разделеният вариант
Да започнем с тоалетната. В един панелен апартамент на пръв поглед нищо не може да се добави в тази стая. Въпреки това е възможно да се монтират малка мивка и хигиеничен душ. Последният замества идеално бидето.
Освен това хигиеничният душ може да се използва и като обикновен при нужда.
Всички тръби се изолират в декоративен шкаф, който има допълнително рафтове за съхранение на битовата химия и други неща. Вратата може да се направи като огледало, което визуално разширява пространството.
За довършителни материали са подходящи керамични плочки с топли и леки тонове с лъскава повърхност. И колкото повече светлина има, толкова по-приятно впечатление създава интериорът.
За да поставите пералня в банята, можете да използвате някоя от предложените опции:
Заменете „лежаща“ със „седяща“ вана, като във свободното пространство поставете пералнята. Може да поставите душ , като този вариант е за предпочитане, тъй като ви предоставя много повече пространство. Добавяйки самостоятелен душ с прозрачни плъзгащи врати, можете да получите напълно функционален и атрактивен интериор. Може и да поставите пералнята под мивката.
За довършителни материали използвайте същите както при тоалетната.
 
Ремонт на комбинирана баня с тоалетна
Както показва практиката, с разрушаването на стената няма да се сдобиете с толкова много място. За това тоалетната трябва да бъде завъртяна под ъгъл от 90 °. За да си осигурите повече пространство, можете да замените ваната с душ. Ако това решение не работи за вас, остава само да използвате правилно материалите и аксесоарите, за да постигнете визуално увеличение на пространството.
Например многото бутилки, буркани и други малки неща създават усещане за безредици и „изяждат“ от пространството. По-добре е да ги скриете зад вратите на шкафовете. Когато купувате мебели, изборът е да спрете на тесни, както и на висящи модели.
Допълнителните източници на светлина от двете страни на огледалото, заедно с таванните светлини, ще ви осигурят достатъчно светлина. Хромирани кранчета, отразяваща светлината, лъскави повърхности и ВиК ще работят за разширяване на пространството.

Коментарите са изключени за Ремонт на банята и тоалетната в панелен дом