Не е лесно да се вземат такива важни решения като избора на спално бельо. Това са материите, в които ще спим.

Внимавайте с плътността на конеца. Колкото по-голям е броят на нишките, толкова повече нишки ще има чаршафът и толкова по-мек и пухкав ще бъде. 

Перкал и сатен

Сатенът и перкалът са структурно различни. Перкалът има вертикална нишка над всяка хоризонтална нишка и обратно. Сатенът има една хоризонтална нишка за всеки четири вертикални нишки. Това води до различно усещане, но не влияе върху качеството или плътността на конеца.  

 

Решете декорацията, преди да направите покупката

Вашите чаршафи ще бъдат интегрирани във вашата спалня. Това е място за отдих и почивка, а декорацията трябва да е съобразена с него и да насърчава спокойствието. Независимо дали избирате цветни или бели, шарени или обикновени, уверете се, че не избирате нищо, което противоречи на стила на стаята.

Изберете различни чаршафи за различните периоди от годината

Различните тъкани имат различни качества, както по отношение на абсорбиране на топлина, така и на влага. Плътността на нишката, също влияе върху фиността и теглото на плата, а оттам и на неговата температура. Затова, вместо да избирате еднакви материи за цялата година, може би най-добрият вариант е да изберете различни модели за различните сезони.

Бъдете много внимателни с поддръжката

Спалното бельо е устойчиво, особено ако закупите качествени материали, но не е неразрушимо. Има няколко начина да гарантирате, че ще бъде в най-добро състояние за дълго време. Трябва да се съхранява на сухо и хладно място. Трябва да е добре сгънато. И най-важното е, че трябва да се изпере и изсуши много внимателно, за да не се развали цветът. Препаратът трябва да е подходящ и фабричните препоръки да се спазват докрай.

 

Уверете се, че размерите са правилни

Ако чаршафите не са подходящия размер за вашия матрак, ще имате проблеми. Ако са твърде малки, ще трябва да се разтеглят, увреждайки материала и ластика. Ако са твърде големи, те ще се разместят, докато спите, създавайки гънки и нарушавайки съня ви.

By