Много хора прекарват безсънни нощи, защото не са избрали подходяща за себе си възглавница

Можем ли да си осигурим отличен избор на възглавници за по-добър сън?

Това е въпросът, който вълнува мнозина потребители, прекарали безсънни нощи заради неудобството на този важен аксесоар в спалнята. Ролята му наистина е незаменима – с помощта на добра възглавница се поддържа извивката на гръбнака и се освобождава напрежението върху мускулите и ставите на торса.

Правилната позиция на тялото е от съществено значение за пълноценната почивка. Нужно е да разполагате с точната формула при покупката на възглавници, за да сте уверени в крайния ефект.  

Материалът за изработка на възглавницата

Предимството на естествения материал се състои в абсорбирането на влага и осигуряването на проветряване. Освен памука, тук вълната също е търсена заради отблъскването на акари и своите антибактериални свойства.

Съвременните опции с пълнежи като мемори пяна и полиестер са качествени алтернативи, стига да успяват да са достатъчно като опора и функционалност, което вече е индивидуално усещане.

Твърдостта на възглавницата

Златната препоръка гласи възглавниците да са със средна или малко над средната твърдост. По-меките не могат да са здрава опора за гръбначния стълб и ставите ви.

Количеството пълнеж вътре влияе на дебелината и твърдостта, което понякога е възможно и да се регулира според желанията ви.

Самият дизайн също може да се окаже фактор върху позицията на гръбнака по време на сън. Ако имате любима страна, по гръб, отдясно или отляво, вече съществуват възглавници със специфични форми, за да отговорят на очакванията ви.

Възглавница според позицията на сън

Ергономичните представители са създадени предимно за спящите настрани, което се счита и за по-полезно в здравословно отношение. С подобна основа може да получите нужното облекчение в зоната на врата и горната част на тялото.

Привържениците на младоликото излъчване обаче са заклети почитатели на съня по гръб. За целта има и ортопедични възглавници, които следват естествената извивка на врата и отнемат дискомфорта, напрежението и болката.   

By