Услуги

4 момента, в които е разумно да смените банката

Може би е време да се преместите и да вложите парите си другаде.

Различните банки предлагат различни предимства, лихвени проценти по спестяванията и ниво на обслужване на клиентите.

Ако банката ви вече не работи за вас или вече не ви е удобна, може би е време да направите промяна.

Много хора се стремят да си открият банкова сметка и да останат с една и съща финансова институция в продължение на години. Но ако вашата банка не отговаря на нуждите ви, може би е време за промяна. Ето четири ключови фактора, които трябва да ви подтикнат да разгледате възможността да преместите парите си от една банка в друга.

1. Не печелите почти нищо от спестяванията си

В днешно време спестовните сметки носят много ниска лихва.  Все пак различните банки предлагат различни лихвени проценти и ако вашата плаща значително по-малко от другите банки, може би е време да направите промяна.

Разбира се, ако става въпрос за разлика между 0,50 % годишна лихва и 0,60 %, може би не си струва да сменяте банката си, ако я харесвате и сте свикнали с нея.  Но при по-значителна разлика в лихвените проценти може да си струва да се преместите.

2. Всичките ви местни клонове са затворени

Много предприятия са били принудени да затворят поради недостиг на работна ръка, като това включва и клоновете на добре познати банки. Ако поради затварянето на клонове изведнъж сте останали без удобен местен клон, може би е време да си намерите ново място за банкиране. В края на краищата, последното нещо, което искате, е да вървите километри пеша само за да получите достъп до банкомат.

3. Вече не пътувате до работа и поради това нямате удобен клон, до който да имате достъп

Възможно е да сте избрали банка въз основа на нейната близост до офиса ви. Това може да е имало смисъл преди пандемията. Но ако сега работите дългосрочно от разстояние и нямате банков клон в близост до дома си, вероятно е време да направите промяна.

4. Омръзнало ви е да чакате на изчакване всеки път, когато се обаждате в службата за обслужване на клиенти

Някои хора извършват банковите си операции онлайн, а не във физическа банка.

Aко ще банкирате онлайн, е много важно да имате достъп до отлично обслужване на клиентите. Ако смятате, че обслужването на клиенти е станало нелепо трудно, може би е време да го смените.

Източник: kredit-consult.com

Коментарите са изключени за 4 момента, в които е разумно да смените банката