Във всяка страна, без значение нивото на местното строителство и строителни фирми, съществуват рискове от инциденти на строителната площадка. Затова всяка добра строителна фирма освен за качественото изпълнение на проектите, които има като работа, задължително трябва да се погрижи за безопасността на своите майстори, които са на терен. На вашето внимание, 5 най-често срещани инциденти в строителството и съответно 5 съвета от Зид-ко как да се избягват.
 
Спъвания и подхлъзвания. Навсякъде на строителната площадка има присъствие на субстанции и материали. Грижливото подреждане на материалите и отстраняването на мокри и замърсени повърхности навреме, предотвратява уж леки инциденти, които обаче водят до тежки увреди.
 
Обезопасяване на строителен обект против падане от височини. Определено един от най-страшните инциденти на строителен обект е падането от високо. Само че съвременното строителство има много строги мерки по обезопасяване на обектите. Построяването на здраво и обезопасено скеле е пътят към повече сигурност; заедно с предпазни парапети и закрепваща екипировка против падане.
 
Падащи тежки предмети. Винаги на строителен обект трябва да се носи предпазна екипировка, дори най-елементарната каска не трябва да се забравя. На обекта винаги има риск нещо да падне и да направи сериозна беля.
 
Опасност от токов удар. В модерното строителство е задължително на строителния обект да има електротехник. Той ще обезопаси района и ще даде сигурност на другите строители. За тях обаче трябва и инструктаж как да се предпазват във всеки един момент, в който са близо до електрическата система.
 
Много е важно, при строителство от всякакъв тип да се вземат всички мерки по безопасност, за да може работниците и хората, които са собственици на обекта, във всеки един момент на посещение да са обезопасени. Мярката за строителство в Зид-ко е и безопасността. Това трябва да е едно основно изискване за всяка строителна фирма.
 

By