395681_331176170258436_237873782922009_953970_614003241_n_large8 март е чудесен повод да зарадвате майка си със специален подарък
 
8 март е ден на мама, но какво да и даря…Така започваше стихчето, което казвахме в детските градини за този специален празник, който някак си ни научи да вярваме, че всяка година на този ден трябва да правим специален подарък към нашите майки. Когато пораснахме, разбрахме, че всъщност това не е празник само на майката, но и на жената; създал се в специфични условия, поради още по специфични причини…Изобщо сложна работа.
 
За този празник не бързайте, можете да си позволите и подарък last minute, както обичат да говорят на съвременен търговски език. Дори да вземете нещо в последна минута, то знайте, че за майката жестът е от значение, не толкова подаръка. Жестът се превръща в специален подарък.
 
Иначе, ако трябва да се върнем на ‘сложната работа’, в света няма фиксирана дата точно за ден на майката. Има страни, които следват собствена логика по въпроса и го правят според нея. Самият празник не е дело на модерността и е грешно да се смята, че е тръгнал заедно с 8 март – напротив, в България този празник е съществувал в своята традиционна форма на Благовещение, но може би, когато е бил наложен тук 8 март,  се е търсело опростяване и събиране на образа.
 
Изпълнете 8 март със специален подарък за майка ви
 
В крайна сметка, важно е да се отпразнува! Датата ще дойде и всеки, който смята, че е важно може да отпразнува този ден със специален подарък към майка ви. Както през вековете, тя е била празнувана с поезии, песни, разкази за майчина любов и грижа, защото нейното присъствие ни връща към младостта, връща ни сладки размисли, понякога меланхолични, но със сигурност жестът към нея ще бъде за нея пристан, изпълнен със сигурност и обич.
Виж повече предложения за подаръци в unikati.bg
 
 
 

By