Има две основни съображения при избора на вашата нова мивка:

Стил и материал.

Мивките за вграждане под плот са най-често срещаният стил, който се купува. Отличителното им предимство е, че се монтират под плота. Това позволява плотовете да се почистват лесно.

Мивките за баня за вграждане/полувграждане върху плот/мебел. Ръбът на мивката осигурява приятен акцент върху камъка и позволява на мивката да се превърне в по-забележима характеристика на плота.

Селските мивки обикновено се монтират под плота. Определящата характеристика е, че предната част на мивката е открита. Тези мивки могат да осигурят селско усещане на вашата кухня, но също така работят забележително добре с модерен дизайн.

Мивките за стенен монтаж са кухненски мивки, които се монтират на стената, обикновено с помощта на крепежни елементи. Тези мивки са често по-малки от вградените мивки и могат да бъдат изработени от различни материали, включително неръждаема стомана, порцелан, камък, композитни материали и други.

Мивките за стенен монтаж се предлагат в различни форми, включително квадратни, правоъгълни, кръгли и овални. Те могат да имат една или две купи и да бъдат снабдени с допълнителни функции, като например вграден сушилник или система за оттичане на отпадъци.

Тези мивки са подходящи за по-малки кухни, където няма достатъчно място за вградена мивка, или за кухни с нестандартни форми и размери. Те могат да бъдат поставени на различни височини в зависимост от предпочитанията на потребителя и могат да бъдат лесно монтирани и демонтирани при необходимост.

Няма правилен или грешен стил. Вашият избор* ще зависи от личните предпочитания и вкус.

Материал

Има седем основни материала, използвани за направата на мивки:

Неръждаемата стомана и композитът са най-често използваните материали за кухненски мивки. Композитните мивки имат допълнителното предимство, че се предлагат в много различни цветове. И двата материала са много издръжливи и трябва да издържат дълго време при правилна грижа и поддръжка.

Чугунените мивки, въпреки че не са толкова често срещани, все още се използват в кухните. Те са много издръжливи, но и много тежки и изискват допълнителна работа за инсталиране.

Порцелановите мивки се избират за повече от 90% от умивалниците, които инсталираме. Предлагат се както в надмонтиран, така и в подмонтиран стил. Поради склонността им да се чупят или начупват при силен удар, те не се препоръчват за кухненски мивки.

Медните и стъклените мивки са по-често срещани, добавят елегантно усещане към проектите за баня.

Мивките от естествен камък, изработени от материали като гранит, мрамор, оникс или травертин, са много по-рядък избор за повечето собственици на жилища. Те изглеждат невероятно, но са много скъпи и издръжливостта може да бъде проблем.

Заключение

Уверете се, че избраната от вас мивка ще се побере физически в пространството на шкафа. Това важи особено за мивките с под монтаж. Най-честата грешка, която се прави е да се избере мивка, която е твърде голяма за пространството на шкафа.

By