Никога не е късно да започнете да научавате нещо ново, като свирене на синтезатор – опростена версия на пианото. Изборът на музикални инструменти от този вид, обаче може да не е толкова лесен.

В асортимента от музикални магазини и уебсайтове, продаващи електроника, можете да намерите десетки модели музикални инструменти с различни цени и функционалност. Ето защо, преди да изберете синтезатор за начинаещ възрастен, си струва да се запознаете с тези параметри на инструмента, които заслужават специално внимание на купувача.

Видове синтезатори

Когато решавате как да изберете синтезатор за дома, трябва незабавно да вземете решение за външния му вид. Те могат условно да бъдат разделени на три категории:

  • Модели за начинаещи. Те се различават по малките си размери и обхват от 4-5 октави. Обикновено тези устройства имат достатъчно стилове, гласове и ключове за начинаещи.
  • Полупрофесионални устройства. Диапазонът може да бъде от 5 до 8 октави. Едва ли си струва да купувате такъв синтезатор за дете – но за възрастен, който се надява по -късно да се заеме с музиката по -сериозно, те са доста подходящи.
  • Професионални синтезатори, предназначени за опитни музиканти. Подобна покупка би била твърде скъпа и непрактична за начинаещ. Освен това начинаещият едва ли ще може да разбере голям брой програми и ключове.

Има и четвърта категория – цифрови пиана. Инструмент, който се свири, за да симулира класически музикални модели. Когато решават какво да изберат за начинаещ, синтезатор или дигитално пиано, те обикновено се спират на първия вариант. Вторият е подходящ за тези, които преди са свирили на роял или пиано. Цената на цифрово пиано обикновено е по-висока от синтезатора-но можете да намерите бюджетни версии.

Тип клавиатура

Следващият параметър, на който трябва да обърнете внимание при избора на инструмент, е видът на клавиатурата, размерът и броят на клавишите. За възрастен начинаещ музикант е подходяща пълноразмерна версия с 76 или 88 клавиша.

Клавиатурите са прости и динамични, които реагират на натиск. За начинаещ музикант и двата варианта са подходящи. По -изгодно е обаче да закупите модел със стандартни ключове. И едва тогава, след като сте се научили да свирите и да натрупате опит, можете да изберете полупрофесионален синтезатор с чувствителна клавиатура.

By